Transport persoane Deva – Rottweil, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Deva – Rottweil, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Deva – Rottweil, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Deva – Rottweil, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 19:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Deva – Rottweil, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Rottweil, cel mai vechi oraș din landul Baden-Wurttemberg, străbătut de râurile Neckar și Prim, este situat între Munții Pădurea Neagră și Alpii Șvăbești. A fost fondat în anul 73 cu numele Arae Flaviae, fiind în perioada domniei lui Vespasian una dintre cele mai mari așezări romane din ținut. În anul 90 împăratul a construit o fortăreață în mijlocul orașului, loc de refugiu pentru armata romană. Numele orașului este atestat documentar în anul 771 cu forma Rotuvilla, derivat de la Rote Villa (Vila Roșie). Unele străzi ale orașului mai păstrează și în prezent denumiri latine. În anul 1268 este recunoscut ca oraș imperial, având și curte de justiție proprie. Pentru o perioadă s-a alăturat Confederației Elvețiene (1463-1519). În prezent este un centru cultural, economic și industrial important al landului Baden-Wurttemberg.

Centrul istoric al orașului are multe clădiri cu fațade medievale și structuri specifice perioadei Evului Mediu. Fațadele diferit colorate și decorate poartă simbolurile breslelor, animale sau steme, iar firmele magazinelor și atelierelor sunt lucrate artistic din oțel.

Biserica Dominicană este prima clădire gotică a orașului din perioada baronilor. A fost refăcută, având pe tavan picturi valoroase de Josef Wannenmacher.

Mănăstirea Rottenmunster, ridicată în secolul al XIII-lea, a fost între anii 1224-1850 o mănăstire cisterciană pentru femei, construită pe ruinele unei băi romane din secolul al VII-lea. A devenit ulterior spital de psihiatrie.

Biserica Capela a fost construită între anii 1330-1370, având un turn gotic înalt de 70 m și trei portaluri decorate cu statui. A fost reconstruită în stil baroc în anul 1727.

Biserica Sf. Laurențiu, construită în secolul al XVI-lea în stil gotic târziu, deține o colecție valoroasă de peste 200 de lucrări ale maeștrilor șvabi și catapetesme gotice din secolele XIV-XV.

Biserica Sfintei Cruci, una dintre cele mai frumoase biserici din secolele XV-XVI clădită în stil gotic târziu, a fost ridicată pe fundația unei biserici existente din anul 1270. Deține o frumoasă și valoroasă colecție de sculpturi.

Poarta Neagră, considerată monument istoric reprezentativ, a fost construită în anul 1230 și menționată în 1289 cu numele Poarta Pădurii, iar din 1566 până la sfârșitul secolului al XVII-lea purtând numele Turnul Negru. A fost restaurată între anii 1974-1977. De aici se dă anual startul pentru Carnavalul Alemanic, prima sărbătoare de primăvară. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.