Transport persoane Deva – Bonn, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Deva – Bonn, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Deva – Bonn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Deva – Bonn, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 20:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Deva – Bonn, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Un popas fermecător în landul Renania de Nord-Westfalia ni l-a oferit orașul Bonn, situat pe malurile Rinului și plin de grădini însorite. Fondat în secolul I î.Hr. ca așezare romană, dar și fort cu numele Castra Bonnensis, orașul Bonnburg s-a dezvoltat frumos ulterior, între anii 1597-1794 devenind capitala Electoratului din Koln și reședința Arhiepiscopiei și prinților-electori din Koln. Mai târziu, între anii 1949-1990 a fost capitala Germaniei de Vest, până în anul 1999 fiind și sediul guvernului Germaniei. Actualmente este încă un centru politic important, găzduind câteva sedii guvernamentale și instituții ale ONU.

Secolul al XVIII-lea s-a dovedit benefic pentru refacerea orașului, multe dintre clădirile baroce ridicate din ordinul electorului Clemens August creând o imagine deosebită păstrată până în zilele noastre. Spre sfârșitul aceluiași secol, Max Franz, un alt elector iubitor al urbei, a fondat o universitate și cartierul balnear Bad Godesberg. Dintre frumoasele clădiri istorice, câteva atrag atenția și totodată mulți turiști impresionați de măreția, armonia și farmecul acestora.

Bonn Minster, una dintre cele mai vechi biserici din Germania, este un lăcaș romano-catolic construit între secolele XI-XIII în stil romanic, servind temporar și drept catedrală pentru Arhiepiscopia din Koln. În fața sa sunt amplasate sculpturi ce reprezintă capetele Sfinților Cassius și Florentius. Actualmente are rangul de bazilică minor.

Primăria veche din Koln, construită în stil rococo în anul 1737, este folosită în prezent ca sediu al primarului și pentru recepții oficiale.

Palatul Electorala , fostă reședință a Prinților Electori, a devenit din 1818 clădirea principală a Universității din Bonn. A fost construită de către arhitectul Enrico Zuccolli între anii 1697-1705 pentru prințul-elector Joseph Clemens din Bavaria. Parcul din fața acestuia a devenit un loc iubit și frecvent utilizat de studenți.

Palatul Poppelsdorf este o frumoasă clădire construită între anii 1715-1723 și 1745-1746, fiind finalizată de Clemens August. În secolul al XIX-lea a devenit parte a Universității din Bonn, parcul fiind transformat într-o atractivă grădină botanică cu sere și peste 8000 de plante de specii diferite.

Casa Beethoven, dedicată marelui compozitor, este muzeu și centru de cercetare a vieții și operei lui Beethoven. Clădirea barocă a fost construită în jurul anului 1700, adăugându-i-se un nou corp în secolul următor, identificat ca locul său de naștere. A fost achiziționată de Asociația Beethoven Haus, care a transformat-o în casă memorială. Pentru restaurarea realizată între anii 1994-1996, Beethoven Haus a primit premiul Europa Nostra pentru patrimoniu cultural. Monumentul Beethoven, o statuie din bronz a compozitorului, a fost amplasat în anul 1845 în Munsterplatz, cu ocazia aniversării a 75 de ani de la naștere.

Beethovenhalle este o excelentă sală de concerte construită între anii 1956-1959, devenită ulterior emblemă a orașului, ce păstrează tradiția muzicală a lui Beethoven, găzduind și Festivalurile Beethoven, dedicate compozitorului.

O altă clădire modernă și cu un interior spectaculos este Haus der Geschichte, un muzeu de istorie contemporană deschis în anul 1994, ce ilustrează prin colecțiile sale istoria Germaniei din anul 1945 și până în prezent. Muzeul mai deține și o bogată colecție de desene animate și caricaturi politice.

Fondat în anul 1995, muzeul Deutsches Bonn deține colecții de exponate și experimente științifice ale unor oameni de știință, ingineri și inventatori celebri din Germania postbelică. Este un muzeu științific interactiv, foarte interesant și atractiv pentru iubitorii științei și tehnici moderne.

Kunstmuseum Bonn își etalează colecțiile de artă modernă într-o clădire luminoasă și originală ce dispune de un spațiu de 4000 mp. Colecțiile muzeului se axează pe curentul expresionist rhenish, arta germană postbelică și o colecție internațională de opere de artă imprimată din perioada postbelică. Din anul 1984, bienal, la sediul Kunstmuseum din Bonn are loc Festivalul de artă video contemporană Videonale. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Transport persoane Romania Germania de la adresa.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.