Transport persoane Dej – Stevenage, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dej – Stevenage, Romania – Anglia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dej – Stevenage, Romania – Anglia cu autocar, microbuz

Transport Dej – Stevenage, Romania – Anglia in fiecare zi de la ora * 16:30 din statie.

Cu Danytur prin Anglia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Anglia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi siguranţă până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Popasul nostru din această după-amiază s-a săvârşit în oraşul-district Stevenage din comitatul Hertfordshire, Anglia de Est. Numele său a fost înregistrat ca Stithenaece în anul 1060 şi Stigenace în 1086, în Cartea Domesday.

Aşezarea se afla în apropierea drumului roman de la Verulamium la Baldock. În perioada construirii Oraşului Nou, au fost descoperite vestigii romane şi cam 2000 de monede romane de argint. În locul ocupat de saxoni s-a construit mai târziu o biserică, conacul şi primul sat. Stăpânul mănăstirii a fost stareţul de la Westminster Abbey. După mutarea aşezării într-un loc mai favorabil, în anul 1281 s-a acordat o cartă regală pentru organizarea unei pieţi săptămânale şi un târg anual, care încă se mai ţine pe High Street.

Biserica Sf. Nicolae datează din sec. al XII-lea, preoţi cunoscuţi ca nume apărând menţionaţi din anul 1213. În anul 1558 a fost înfiinţată o şcoală de gramatică gratuită pentru băieţi, şcoala de limbi străine Alleyne, care a existat până în 1989. Şcoala s-a transformat în Academie din anul 2013.

 

transpor-persoane-Romania-Anglia

 

Knebworth House, aparţinând familiei Lytton, datează din anul 1490, având exterior gotic romantic şi un interior care păstrează stilul de la începutul epocii Tudor, aducând cu el 500 de ani de istorie. A fost şi domiciliul scriitorului victorian Edward Bulwer Lytton, celebru pentru afirmaţia: “Peniţa este mai puternică decât sabia”. În jurul castelului se află o frumoasă grădină înflorită şi un parc cu cerbi şi multe distracţii, trasee diverse şi locuri de joacă pentru copii. În castel au loc evenimente culturale, precum: concerte rock, conferinţe, spectacole de grădină, festivaluri, dar şi evenimente private.

Shaw’s Corner a fost reşedinţa dramaturgului G.B. Shaw, acum muzeu dedicat scriitorului. Acesta a locuit aici între anii 1906-1950 şi, în coliba amenajată special în grădină, şi-a scris majoritatea operelor.

Stevenage Museum deţine o colecţie ale cărei exponate ilustrează istoria localităţii de la începuturi şi până în prezent. Pe lângă expoziţia permanentă, mai există şi expoziţii temporare care abordează subiecte diverse.

Welwyn Roman Bath este un monument antic, un muzeu al băilor romane aflate în funcţiune acum 1800 de ani. Băile, reci, calde şi fierbinţi, cu sistemul de încălzire din perioada respectivă, sunt conservate într-o boltă din oţel, aflată sub autostrada A 1, la intersecţia cu A 1000. Mai există aici vestigii arheologice din zonă şi o expoziţie dedicată istoriei site-ului. Sunteţi invitaţi să le vizitaţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.