Transport persoane Dej – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dej – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dej – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dej – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 18:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta starea de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Dej – Halle, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Halle, popasul fericit de astăzi, este un frumos oraș din landul Saxonia-Anhalt, situat de-a lungul râului Saale, centru economic și educațional, Universitatea din Halle (înf.1694) fiind una dintre cele mai vechi din Germania. Prima sa atestare documentară datează din anul 806. Orașul a devenit membru al Ligii Hanseatice în anul 1281 și parte a Prusiei în 1815.

Dintre clădirile sale istorice construite de-a lungul timpului, câteva au străbătut veacurile până în zilele noastre, vajnice martore ale unui trecut zbuciumat.

Castelul Giebichenstein își are originile în secolul al IX-lea, devenit reședința regală a lui Otto I, împărat al Sfântului Imperiu Roman. A ajuns ulterior reședința Arhiepiscopiei de Magdeburg până în anul 1503, actualmente găzduind un muzeu și Academia de Arte.

Moritzburg este un alt castel fortificat, a cărui construcție a început în anul 1484 în stil gotic târziu. A fost finalizat în 1503 în stilul Renașterii timpurii, când a devenit reședința arhiepiscopilor de Magdeburg. A suferit de-a lungul timpului o degradare continuă cauzată de incendii și intemperii, abia din anul 1990 fiind supus unui proces de reconstrucție mai amplă finalizat în 2008. Moritzburg găzduiește în prezent un muzeu de artă din secolele XX-XXI.

Biserica gotică Sf. Maria, situată în centrul orașului, este o biserică medievală construită între anii 1530-1554, integrând turnurile a două biserici existente anterior în acel loc. A devenit un punct de reper al orașului și un monument istoric protejat. Biserica este legată și de prezența unor personalități religioase și artistice precum: Justus Jonas – care a prezentat aici Reforma în Halle, Martin Luther – care a predicat în incinta sa, G.F Handel – care a fost botezat și a luat ulterior și lecții de orgă aici, J.S. Bach și fiul său, W.F. Bach – a căror carieră de interpreți a avut legătură cu orga sa. A fost restaurată între anii 1946-1948 și 1968-1983.

Opera din Halle, inițial Teatrul din Halle, este o clădire frumoasă construită în anul 1896. După restaurare a fost folosită pentru spectacole de operă, balet, teatru și concerte, dar și ca gazdă a Festivalului Handel, organizat anual în oraș din anul 1952.

Muzeul de Stat pentru Preistorie este un muzeu de arheologie ale cărui colecții cuprind peste 15 milioane de exponate. Muzeul a fost fondat la Naumburg în anul 1819, mutat la Halle în 1825, în locația actuală funcționând ca muzeu din 1918.

Fabrica de ciocolată Halloren este cea mai veche fabrică de profil din Germania, fiind înființată în anul 1804. Inițial s-a numit ”Friedrich David& Sohne”, schimbându-și denumirea pe parcurs, din 1952 funcționând cu numele ”Halloren”. Fabrica deține și un Muzeu de ciocolată Halloren, care impresionează prin colecțiile ce ilustrează istoria ciocolatei, evoluția echipamentului de producție și alte aspecte legate de aceasta. Sunteți bine-veniți!

Transport persoane Germania Romania de la domiciliu

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția călătorilor, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Bilet autocar Romania Germania

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.