Transport persoane Dej– Euskirchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dej– Euskirchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dej– Euskirchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dej – Euskirchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 19:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Dej– Euskirchen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Euskirchen este un frumos oraș din landul Renania de Nord-Westfalia, străbătut de râul Erft. Între anii 500-800 a existat o așezare franconă în această zonă, însă numele Euskirchen a apărut abia în anul 870, după variantele Auelskirchen și Auskirchen. Biserica Sf. Martin, existentă în centrul așezării, a fost extinsă în anul 1151, construindu-se în apropiere și Biserica Sf. Georg. După anul 1270 așezarea a fost înconjurată de ziduri și fortificată. Statutul de oraș a fost acordat în anul 1302 de către Walram VIII von Monschau-Falkenburg, cu drept de piață în 1322. Spre anul 1325 orașul avea deja un zid cu 7 turnuri și 3 porți, până în 1355 fiind foarte bine întărit. Aceste fortificații au fost însă demolate la începutul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, unele clădiri, purtând patina timpului și farmecul epocii respective, mai există încă, bucurându-ne spiritul cu frumusețea sau cu semeția lor.

Turnul Gros sau Dicker Turm, cel mai vechi turn din oraș, are ziduri groase de 2,65 m, iar la etaj o sală boltită cu șemineu. A fost refăcut în anul 1950, găzduind între anii 1992-2010 muzeul orașului.

Biserica Sf. Martin este cea mai veche clădire conservată din oraș, datând din secolul al XII-lea. În secolele VII-VIII mai existase în centrul orașului o biserică construită pe fundații romane. Biserica Inima Sacră a fost construită inițial între anii 1906-1908, având la temelie foste ziduri medievale ale orașului. Avariată în raidurile aeriene din anul 1944, a fost reconstruită din piatră în stil neogotic, în anul 1957, de către arhitectul Gottfried Bohm. Turnul are înălțimea de 70,2 m. În anii 1962/63 au fost reproiectate portalul din bronz și timpanul din gresie, opere ale sculptorului Helmut Moos.

Primăria Veche, amplasată între Piața Veche și Biserica Sf. Martin, a fost construită în secolul al XIV-lea, dar prima mențiune despre aceasta apare abia în anul 1501. După incendiul din anul 1533 a fost reconstruită în stil renascentist, iar în 1734 refăcută în stil rococo. O parte din clădire a fost distrusă în război și refăcută ulterior după planurile originale.

Castelul Flamersheim, monument istoric, reconstruit în secolul al XV-lea, a fost transformat în secolul al XVIII-lea într-un castel baroc. În secolul al IX-lea exista în ținut ”vila nomini Flameresheim Regiei”, proprietate regală (870). Castelul fortificat a fost atestat documentar în anul 1358, aparținând în anul 1429 lui Julich von Eynatten, proprietarii schimbându-se mereu până în secolul al XIX-lea, castelul fiind refăcut în stil baroc în anul 1713 și neobaroc în 1863. În secolul al XX-lea a fost cumpărat de familia von Bemberg-Flamersheim, care l-a reconstruit și l-a modernizat, folosindu-l ca reședință și în prezent.

Castelul Kessenich, atestat documentar în anul 1339, a devenit în 1355 proprietatea lui Otto von Kessenich. A avut mai mulți proprietari, în anul 1630 fiind reconstruit de Heinrich Waldbott von Bassenheim. În anul 1884 a devenit proprietatea lui JW Arnolds, ai cărui urmași îl dețin și în prezent.

Castelul Veynau este un castel medieval construit în jurul anului 1340 pe râul Veybach. Este un conac din piatră cu două turnuri rotunde, declarat monument istoric, dar în continuare reședință privată. Castelul a fost fondat de margraful von Julich în anul 1340 și reconstruit în 1355. În anul 1451 a intrat în posesia lui Dietrich I von Bourscheidt, care l-a renovat dându-i structura prezentă. În secolele XVI-XVII a fost avariat în conflicte armate și refăcut ulterior, adăugându-i-se în anul 1708 și cupolele turnurilor. În anul 1988 a fost cumpărat de baronul Harald von Elmendorff, refăcut total și transformat în reședință.

În luna mai se organizează anual târgul numit Donatus-Mai-Kirmes, cu o tradiție de peste 200 de ani, Sf. Donatus fiind patronul Bisericii Sf. Martin. Festivalul Donatus, inițiat în anul 1784, începe din Piața Veche și continuă pe un traseu stabilit, oferind un spectacol atractiv, continuat cu jocuri, manifestări de bucurie și gustări diverse, care atrag mulți turiști. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.