Transport persoane Dărmănești - Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dărmănești - Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dărmănești – Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dărmănești – Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Dărmănești - Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dărmănești – Salzkotten, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Salzkotten este un oraș plăcut din landul Renania de Nord-Westfalia. Ținutul a fost locuit din vremuri străvechi, vestigiile descoperite datând din Epoca Fierului și Evul Mediu timpuriu. Zona a aparținut de Ducatul Saxoniei, cucerit între anii 772- 804 de către Carol cel Mare. Economia așezării și a ținutului s-a bazat mult timp pe exploatarea sării, informații relevante datând din anul 1160. Din motive de protecție împotriva conflictelor armate, locuitorii se stabilesc într-o zonă apropiată, mai propice dezvoltării lor, noua așezare primind drepturi de oraș în anul 1247. În secolul al XVI-lea, orașul Salzkotten a aparținut cercului imperial din Renania – Westfalia, iar în secolul al XIX-lea a devenit parte a Regatului Prusiei.

În vechea Școală de fete, construită în anul 1817, a fost înființat un Muzeu al istoriei sării, iar în clădirea Gării, ce datează din 1819, a fost înființat Muzeul de Poliție German, colecția de exponate ilustrând istoria forțelor de poliție din statele germane din secolul al XIX-lea și până în prezent. Un alt muzeu prezintă istoricul producției de biciclete și a produselor agricole pe bază de unelte, instrumente și aparate de uz casnic în secolul XX.

Alte obiective turistice interesante sunt și clădirile istorice, mărturii ale veacurilor trecute și ale evoluției societății până în zilele noastre:

Biserica parohială Sf. Ioan decapitat a fost menționată prima oară în tratatul de pace din 24 aug. 1256 dintre arhiepiscopul Konrad din Koln și episcopul Simon I din Paderborn. Construcția ei a fost terminată în anul 1275. În anul 1663, Salzkotten a fost cucerit de trupele suedeze, care au distrus și biserica, aceasta fiind reconstruită abia în secolul al XVIII-lea. Cea mai veche parte a sa este turnul înalt de 47 m, refăcut în 1589 în stil baroc. În interior există un candelabru de bronz cu 24 de brațe ce datează din anul 1664. Altarul a fost proiectat de Josef Rikus. Picturile din nișă, printre care și cea a lui Ioan, create la începutul secolului al XVI-lea, au rezistat în timp.

Biserica parohială Sf. Gheorghe datează din secolul al XIII-lea. Placa datată cu anul 1663 menționează că acesta a fost anul reconstrucției. Între anii 1936-1937 s-a făcut o extensie spre sud.

Transport persoane Romania Germania

Biserica parohială catolică Sf. Laurențiu, situată în cartierul Thule, a fost construită în jurul anului 1200 în stil romanic. O extensie a corului spre vest s-a făcut în anul 1600 și 2 nave s-au construit în 1898.

Biserica parohială catolică Sf. Bartolomeu a fost ridicată ca bazilică romanică în secolul al XII-lea, suferind inerente transformări de-a lungul timpului. În anul 1656 i s-a adăugat un portal de coloane, iar corul sudic a fost extins în anul 1902, căpătând aspect gotic. Deține multe obiecte religioase valoroase: un altar dedicat Sf. Maria, datat 1670; imaginea Răstignirii, realizată de Johann Georg Rudolphi în secolul al XVII-lea, se află pe altarul mare; o tabletă votivă de argint din familia Assenburg (d. 1759); o ilustrație populară a imaginii Harului din 1769.

Alte monumente, reprezentative pentru epoca respectivă, sunt: Dreckburg, casa turnului și aripile laterale (1347-1357); Casa Salinator Penning (1563), Ackerburgerhaus (ferma, 1575); Burgmannshaus (1575); Bildstock (1729, 1734); statuile Sf. Nepomuk (1734, 1799) ș.a. O plimbare prin acest oraș pare o călătorie în timp. Este plăcut și instructiv. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.