Transport persoane Darabani – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Darabani – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Darabani – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Darabani – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 04:30 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Darabani – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lieberose este un orășel din landul Brandenburg. Informații despre existența unei cetăți în ținut apar abia în anul 1301. Așezarea formată în jurul acesteia, constituită din coloniști germani, se numea în anul 1272 Lubraz și în 1295 Luberase. Margraful Dietrich IV i-a acordat drepturi și privilegii de oraș în anul 1302.

Frații Jocob și Richard von Schulenburg au devenit proprietarii acestui oraș în anul 1519, familia implicându-se în istoria orașului până în secolul al XX-lea. Aflat sub suzeranitatea saxonă, din anul 1815 Lieberose a devenit parte a Regatului Prusiei.

Silvicultura și piscicultura au rămas ocupațiile de bază ale locuitorilor, dar în secolul al XX-lea au luat avânt exploatarea lemnului și fabricile de cherestea. Parcul solar deschis în anul 2009 în apropiere de Lieberose a devenit cel mai mare producător de energie solară din Germania.

Câteva clădiri cu o vârstă ce depășește jumătate de mileniu, monumente istorice și de arhitectură valoroase, atrag turiștii prin frumusețea și însemnătatea lor de martor al vicisitudinilor vremurilor.

Biserica orașului a fost construită în secolele XV-XVI, în stil gotic, fiind transformată în ruine în urma raidurilor aeriene din anul 1945. Turnul de vest a rămas intact.

Biserica națională, cu epitaf pentru Joachim von Schulenburg (1594), a fost construită între anii 1948-1950 pe fundațiile unei biserici clădite în secolul al XVI-lea. Crucifixul aflat deasupra amvonului datează din anul 1500.

Castelul din Lieberose a fost clădit în secolul al XIV-lea, extins în secolul al XVI-lea și reconstruit în anul 1750 în stil baroc de către familia von Schulenburg. A fost restaurat spre sfârșitul secolului al XIX-lea, dar distrus parțial în cel de Al Doilea Război Mondial. Turnul cu ceas s-a prăbușit în anul 1975. După 1990 a intrat în atenția Fundației Brandenburg GmbH pentru conservarea monumentelor istorice. A fost refăcut între anii 2009-2011, servind împreună cu parcul din jur ca centru civic și restaurant, găzduind și Muzeul Darre. În anul 2017, în incinta castelului s-a asigurat cadrul pentru Expoziția Rohkunstbau.

În Rezervația naturală Stockshof trăiesc numeroase specii de animale și plante, inclusiv unele pe cale de dispariție. Fundația Peisaje Naturale Brandenburg organizează drumeții în zonele interesante și atractive, participanții putând lua contact direct cu natura și chiar susține demersurile făcute pentru refacerea aspectelor afectate. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția călătorilor, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.