Transport persoane Dăbuleni - Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Dăbuleni - Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Dăbuleni – Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dăbuleni – Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Dăbuleni - Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Dăbuleni – Schleswig, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schleswig este cel mai vechi oraș (statut municipal în anul 1200) din landul Schleswig-Holstein, cel mai nordic land al Germaniei, cu țărmuri la Marea Nordului și Marea Baltică. În anul 1864, cancelarul Otto von Bismarck a învins Danemarca și a cucerit teritoriul actualului land Schleswig-Holstein, a cărui istorie a fost legată timp de 400 de ani de Casa regală a Danemarcei. Are mai realizări în domeniul industriei high-tech, a medicinei, a energiei și tehnologiei pentru protecția mediului, a transportului maritim și a industriei alimentare.

Dintre obiectivele turistice importante ale orașului, Castelul Gottorf și Catedrala Sf. Petru sunt cea mai valoroasă moștenire istorică și atrag turiștii în număr tot mai mare.

Castelul renascentist Gottorf, o importantă reședință princiară, este amplasat la marginea orașului Schleswig. Exista încă din secolul al XII-lea un castel episcopal, dar ulterior ținutul a trecut în stăpânirea regilor danezi. În anul 1492, un incendiu a distrus parțial reședința ducelui Friedrich I, dar a fost reconstruită, Sala Gotică, una dintre părțile vechi ale castelului, găzduind în prezent colecția de altare medievale și sculpturi religioase ale Muzeul de Stat de Artă și Istorie Culturală. În aripa de vest a castelului, construită în secolul al XV-lea, se află colecția de picturi ale maeștrilor renascentiști olandezi și lucrări ale lui Lucas Cranach cel Bătrân. O piesă valoroasă este Biblia lui Gutenberg din 1452/1454. În secolul al XVII-lea, sub ducele Friedrich III, Gottorf era un important centru cultural european, sălile sale reunind numeroase opere de artă din perioada barocă, a stilului Rococo, Biedermeier și art Nouveau. Arta modernă este reprezentată de expresionismul german: Emil Holde, Christian Rohlfs, Ernst Barlach și Rolf Horn. De asemenea, sunt prezentate cca 150 de lucrări ale unor artiști nord-germani din sec. XX-XXI. Muzeul de Stat Arheologic deține colecții interesante de exponate ce prezintă 120000 de istorie, scene de vânătoare din Epoca de Piatră, morminte vechi de aproape 2000 de ani, o barcă din lemn din secolul al III-lea ș.a.

Transport persoane Romania Germania

Grădina Barocă a Castelului Schleswig, creată de ducii Friedrich III și Christian Albrecht între anii 1637-1694, pe lângă vegetația încântător aranjată și scările spectaculoase, include un planetarium și Glob House. Pe fundalul acestora se desfășoară periodic concertele Festivalului de Muzică Clasică Schleswig-Holstein.

Catedrala Sf. Petru a fost construită în secolul al X-lea, dar prima mențiune scrisă a apărut în anul 1134. Proiectată inițial ca o bazilică romanică din granit, gresie, tuff și cărămidă în jurul anului 1200, abia în 1275 s-a ridicat turnul gotic, iar extinderea a continuat până la 1408 și s-a terminat în secolul al XVI-lea. Forma actuală s-a realizat spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Turnul principal, cu înălțimea de 112 m, a fost construit din cărămidă între anii 1888-1894, fiind un punct de reper important al orașului.

După Reformă, a fost realizată cripta regală ca loc de înmormântare a castelanilor Gottorf. Mormântul ducelui Friedrich III a fost opera sculptorului flamand Artus Quellinus în anul 1654, iar în 1671, sculptorul francez Jean Arnaud Villers a adăugat pe portalul de marmură două figuri din gips reprezentând pe ducele Christian Albrecht și soția sa, Friederike Amalie a Danemarcei. Cenotaful regelui Danemarcei și duce de Schleswig, Friedrich I, a fost creat de sculptorul flamand Cornelius Floris. Sarcofagul este purtat de șase sculpturi ce reprezintă virtuțile. Interiorul catedralei adăpostește multe decorațiuni valoroase, opere ale unor artiști celebri. Vizita în acest lăcaș de cult este o încântare ! Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.