Transport persoane Curtici - Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Curtici - Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Curtici – Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Curtici – Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Curtici - Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Curtici – Schleusingen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schleusingen este un oraș plăcut din landul Turingia, situat pe versantul sudic al Pădurii Turingia. Așezarea a fost menționată prima oară în anul 1232 ca ”vila Slusungen”. Contele Poppo VII von Hennberg a construit între anii 1223-1232 Castelul Berthold ca reședință, acesta devenind apoi sediul Schleusingen. Localitatea Schleusingen a primit legea municipală în anul 1412 și dreptul de piață în 1533. Până în anul 1583, Schleusingen a fost sediul conților de Henneberg, ajungând apoi sub dominația cercului imperial franconian până în 1806. Din anul 1815 a aparținut Prusiei. Între anii 1880-1911 a fost construită calea ferată, iar la sfârșitul secolului al XIX-lea orașul s-a dezvoltat ca stațiune.

Castelul Berthold este o cetate situată în vestul orașului vechi, numele său provenind de la contele Berthold, cel mai important membru al familiei von Henneberg. Castelul a fost clădit între anii 1226-1232, în 1274 revenind contelui Henneberg-Schleusingen. În anul 1583 a trecut la Electoratul de Saxonia, iar în 1660 la Saxonia-Zeitz. În prezent, castelul găzduiește Muzeul de Istorie

Naturală și Muzeul de Istorie locală. Muzeul de Istorie locală, înființat în anul 1934, deținea numai colecții istorice zonale, actualmente având cca 3000 de exponate din istoria sudului Turingiei, Henneberg și Schleusingen. Muzeul de Istorie Naturală deține cca 100000 de exponate – fosile și minerale, documentând diferitele perioade ale istoriei geologice.

Biserica Sf. Ioan a fost menționată pentru prima oară în anul 1454, aceasta fiind consacrată în 1498. Biserica gotică avea un turn construit între anii 1483-1608, cu înălțimea de 44 m. A fost reconstruită între anii 1725-1729 în stil baroc, pe pereți și pe stâlpi aflându-se numeroase epitafuri, iar altarul și amvonul prezentând decorațiuni în stil baroc cu nuanțe alb și verde și frunze de aur.

Transport persoane Romania Germania

Aegidienkapelle, reintegrată după reconstrucție, găzduiește mormintele contelui Henneberg și soției sale, Elisabeta de Brunswick. Pe pereți se află statui ale tuturor conducătorilor Henneberger și ale soțiilor, începând cu prima jumătate a secolului al XV-lea.

Kreuzkirche se află în apropierea cimitirului Schleusingen și a fost construită între anii 1454-1530. Capela s-a prăbușit după Reformă, iar în locul acesteia s-a ridicat, între anii 1600-1604, Gottesakerkirche. În secolul al XIX-lea a fost adăugată o cameră de altar, iar în anul 1894 s-au schimbat geamurile din sticlă, cele actuale, splendid colorate, reprezintă nașterea, răstignirea și învierea lui Iisus. Decorațiuni precum crucifixul medieval, picturile în ulei și cele 15 epitafuri creează o atmosferă adecvată.

Gimnaziul Hennebergische, fondat în anul 1577 de către contele Georg Ernst, este unul dintre cele mai vechi licee din Germania.

O plimbare prin împrejurimile minunate ale orașului relaxează și creează bună dispoziție. Sunteți bine-veniți !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.