Transport persoane Cugir - Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Cugir - Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Cugir – Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Cugir – Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Cugir - Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Cugir – Ludwigslust, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Ludwigslust este un orășel din landul Mecklenburg – Pomerania de Vest, situat pe Ludwigsluster Canal, într-o frumoasă zonă împădurită, cu pajiști și livezi. Istoria sa este legată de cea a Castelului Ludwigslust, dar își are originea în proprietatea ”Cavalerilor Hermanus de Klenow” (doc. din 1294), menționată documentar abia în anul 1333 cu numele ”Clonow loc vila”, 1344 Klenow și cu multe variante până în 1844 când apare din nou Klenow. Satul Klenow a fost vândut în anul 1616 proprietarilor din Mecklenburg. Prințul Christian Ludwig a dorit construirea unei cabane de vânătoare în zonă, aceasta fiind clădită între anii 1731-1735. În anul 1754, Klenow a primit numele ducelui Christian Ludwig – Ludwigslust. În 1763, ducele Friedrich cel Pios a început construcția reședinței, dorind să mute și Curtea aici. Lucrările au fost finalizate totuși în anul 1765, când s-au construit Hofkirche (1765-1770) și castelul baroc (extinderea reședinței, 1772-1776), urmând ca în 1789 să fie ridicate și locuințele pentru personal.

Zona de acoperiș a Castelului baroc Ludwigslust este decorată alegoric cu 40 de figuri din gresie ce reprezintă personificări ale virtuților, științelor și artelor, 18 vase ornamentale, un soare și un ceas mecanic. În interior, încăperea cea mai apreciată este Sala de Aur, cu bolta decorată cu ornamente din aur, având 12 coloane corintice și alte decorațiuni rococo în nuanțe de auriu și alb. Sala Ducală deține o colecție de portrete ale membrilor familiei, în camera de zi există o colecție de ceasuri, iar în cabinetul mic sunt 125 de picturi mici.

Transport persoane Romania Germania

Grădinile castelului au fost realizate timp de un secol, de la grădina barocă ajungându-se la mijlocul secolului al XIX-lea la un parc frumos amenajat de 127 ha, cu fântâni, o cascadă, un pod din piatră (1780), o grotă artificială (1788), casa elvețiană (1789), monumente și mausoleuri: Monumentul Ducelui Friedrich cel Pios (1788), Mausoleul Louisen (1808-1810; aici se află mormântul Ducelui Adolf Friedrich von Mecklenburg, d. 1821), Mausoleul Marii Ducese Elenei Pavlovna (1804-1806) ș.a.

Într-o insulă artificială din parcul castelului a fost construită, în stil neogotic timpuriu, Biserica romano-catolică Sf. Elena (1804-1808). În vestibul se află figurile în relief ale Sfinților Andrei, Petru, Ioan și Pavel, iar în interior se află două tablouri ale Sfintelor Elena și Cecilia, precum și multe sculpturi neogotice. Ferestrele corului au vitralii din secolul al XV-lea, cu imaginile apostolilor, fiind provenite de la catedrala din Hamburg.

O plimbare prin parc și prin localitate ne prezintă multe alte monumente dedicate marilor personalități ale ținutului sau unor momente istorice importante. Împrejurimile localității sunt minunate pentru plimbări și recreere. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.