Transport persoane Covasna - Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Covasna - Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Covasna – Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Covasna – Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Covasna - Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Covasna – Artern pe Unstrut, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Artern este un frumos orășel din landul Turingia, situat pe râul Unstrut, într-o zonă minunată, cu pajiști și priveliști mirifice. Prima mențiune despre această așezare a apărut într-un document al Mănăstirii Hersfeld, în secolul al IX-lea, cu numele Aratora. În secolul al XIII-lea, a fost consemnată existența unui Ulrich von Artern (1252), dar în anul 1346, arhiepiscopii din Magdeburg au devenit stăpânii ținutului.Tot în aceeași perioadă sunt menționate două biserici, astăzi monumente istorice locale: Biserica Sf. Maria (c.1150-1225) și Biserica Sf. Vitus (c.1250). Așezarea a primit statutul de oraș în anul 1323 și jurisdicție proprie în 1463. În secolul al XVI-lea s-a reconstruit castelul, parțial demolat în secolul al XVIII-lea, actualmente clădirea rămasă găzduind o bancă. Din anul 1579, Artern a devenit parte a Electoratului de Saxonia. După un incendiu devastator în anul 1683, a urmat o perioadă de reconstrucție și extindere.

Biserica Sf. Maria a fost construită în secolul al XII-lea și reconstruită între anii 1615-1620 și 1654-1669, cu o nouă restaurare în 1859. În anul 1860 s-au realizat frescele interioare, iar în 1870 instalându-se și o orgă.

Transport persoane Romania Germania

Biserica Sf. Vitus, amplasată în nordul orașului vechi, a fost construită în stil neogotic timpuriu în secolul al XIII-lea, dar există în interior urme ale unor clădiri mult mai vechi. De-a lungul timpului, între secolele XVI-XIX a avut alte utilizări, abia în anul 1990 fiind restaurată, în prezent găzduind concerte, expoziții și căsătorii civile.

Turnul de veghe, cu o înălțime de 12,5 m, a fost construit în anul 1863 și poartă denumirea de ”Rapunzel Tower”.

Primăria, construită în stil neobaroc în anul 1906, are o frumoasă sală de bal în care există un tablou al pictorului Otto Engelhard-Kyffhauser (1929), cu o vedere istorică a orașului.

Salinenpark, cu o suprafață de cca 6,5 ha, populat cu arbori frumoși de castan, arțar, tei, salcie, a fost refăcut în perioada 1994-1995 și dotat cu piscină, teren de volei, loc de joacă și spații de bowling modernizate. O scenă în aer liber permite proiecții cinematografice, concerte și alte evenimente publice. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.