Transport persoane Comanesti – Erlangen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Comanesti – Erlangen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Comanesti – Erlangen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Comanesti – Erlangen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 12:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Comanesti – Erlangen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Popasul de astăzi ne-a făcut cunoscut interesantul oraș universitar Erlangen din landul Bavaria, situat pe râul Regnitz, mulți ani sediu al concernului internațional industrial Siemens AG.

Mențiuni despre o așezare în această zonă au apărut la începutul secolului al XI-lea, dar fără o specificație exactă. În anul 1063, într-un document al împăratului Heinrich IV apare denumirea ”actum Erlangen” în timpul unei campanii. În 1361 a fost cumpărat de împăratul Karl IV, incluzându-l în regiunea Boemia Nouă, iar în 1367 a acordat locuitorilor drepturi de pășunat în pădurea imperială. În anul 1374 a acordat 7 ani de scutire de impozite și drepturi de piață la Erlangen, pentru a ”îmbunătăți” satul. Regele Winceslaus a construit o monetărie și a acordat noi privilegii, precum și dreptul de a ridica ziduri de apărare. Secolele XV-XVII au fost foarte grele pentru locuitori, orașul fiind devastat în repetate rânduri și incendiat. În secolul al XVIII-lea s-au construit multe clădiri noi pe fundațiile celor distruse, orașul renăscând. În anul 1810 a devenit parte a Regatului Bavariei.

Dintre clădirile istorice interesante, devenite obiective turistice, pot fi vizitate câteva refăcute și deschise pentru public:

Castelul baroc Thurn a fost menționat pentru prima dată în anul 1422. A fost reconstruit în stil baroc în anul 1737. În prezent deține un parc tematic de divertisment, care oferă numeroase și variate posibilități de distracție: locuri de joacă pentru copii, trenulețe și cale ferată în miniatură, pistă de curse, spectacole de magie, Roller coaster ș.a. Parcul a fost deschis pentru public în anul 1975, copacii magnifici având și peste 400 de ani, printre aceștia fiind stejari și ginko.

Palatul baroc Erlangen a fost construit între anii 1700-1704 de George Wilhelm, margrave de Brandenburg-Beyreuth, cu aportul arhitecților Antonio della Porta și Gottfried von Gedeler. După incendiul devastator din anul 1814, palatul a fost reconstruit între anii 1821-1825, găzduind ulterior biblioteca Universității Friedrich-Alexander, un spital de rezervă pe timp de război, după 1945 fiind utilizat doar de universitate.

Muzeul Erlangen, amplasat în Orașul Vechi, deține o colecție de exponate ce ilustrează istoria locală de la începuturile așezării până în secolul al XX-lea. Sunt mereu organizate expoziții temporare complementare interesante.

Ca un eveniment tradițional specific, Bergkirchweih este un festival anual al berii, care are loc înainte și după Rusalii, într-un cadru natural plăcut. Sunt oferite plimbări de carnaval, tarabe cu delicii culinare specifice zonei, migdale prăjite, covrigi gigant și bere. Festivalul este foarte agreat și populat.

Transport persoane Germania Romania de la domiciliu

Erlangen este un oraș plăcut și prietenos. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.