Transport persoane Cluj – Loningen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Cluj – Loningen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Cluj – Loningen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Cluj – Loningen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 18:30 din statia Carefour.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne, sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Cluj – Loningen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Loningen este un orășel-stațiune balneară din landul Saxonia Inferioară, situat pe valea râului Hase. Așezarea ”Loingo” a fost semnalată pentru prima oară în anul 822, dar cu numele Loringen a apărut abia în anul 1147, menționat într-o scrisoare adresată episcopului de Hildesheim. Se afla în anul 1200 sub stăpânirea contelui von Tecklenburg, trecând în 1400 sub conducerea Episcopiei de Munster. În anul 1803 Loningen aparținea Ducatului din Oldenburg, având și instanță de judecată locală. A primit statutul de oraș în anul 1982.

Bisericii Mănăstirii Corvey i s-au dăruit în anul 836 moaștele Sf. Vitus, devenit ulterior patronul bisericii din Loringen. O altă biserică a fost confirmată în anul 1251 într-un act de vânzare către Mănăstirea Hardehausen. În anul 1495 Biserica parohială Loringen apare menționată ca ”Lonninge parrochia” la înființarea Vicariatului Sf. Anne.

Ducele Peter I von Oldenburg a ordonat în 1808 demolarea bisericii, în anul următor începându-se clădirea unui nou lăcaș de cult sub îndrumarea arhitectului Johann Nepomuk Schmidt, lucrare care însă va dura ani de-a rândul, necesitând și reconstrucții din cauza dificultăților. Altarul baroc datează din secolul al XVIII-lea, între stâlpi existând o pictură ce o reprezintă pe Maria înconjurată de un nimb în care Duhul Sfânt este imaginat ca un porumbel. Deasupra portalului nordic se află statuia Sf. Vitus, patronul bisericii, sculptura fiind realizată în atelierul sculptorului Georg Dollart, în jurul anului 1700. Racla cu relicvele Sf. Vitus a fost autentificată în anul 1938. Turnul, prăbușit de două ori, a fost reconstruit din nou în anul 1959, având înălțimea de 54 m, arhitectura sa fiind inspirată de clopotnițele italiene. În anul 2010, sculptura Omul cu oi, realizată de Peter Ruwe, a fost amplasată în apropierea bisericii.

Economia actuală a orașului este susținută de întreprinderi specializate în inginerie mecanică, produse chimice, industrie alimentară și de băuturi, industrie de construcții. Companiile cu sedii în Loningen, ce asigură multe locuri de muncă, sunt: Remmers Gruppe AG (produse chimice pentru construcții și industria lemnului), Friedrich Graepel AG (industria metalurgică, grile de ventilație, scuturi de căldură, trepte ș.a.), Schne-frost Ernst Schnetkamp GmbH&Co. KG (instalații de prelucrare a cartofului) și WEG (băuturi răcoritoare Weser-Ems) Sucursala MEG.

Loningen este un orășel frumos și atractiv. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându–se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.