Transport persoane Cluj – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Cluj – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Cluj – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Cluj – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 18:30 de la Carrefour.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Cluj – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Un nou popas pe traseu ne-a făcut posibilă cunoașterea unui frumos oraș valon-Liege, situat în valea râului Meuse, la confluența acestuia cu râul Ourthe. Este un important centru economic și cultural, în care predomină industria mecanică, tehnologia spațială, tehnologia informațională, biotehnologia, electronica, industria de armament, dar și de bere și ciocolată, calitatea acestora fiind recunoscută în întreaga lume.

Prima atestare documentară a unei așezări cu numele Vicus Laudicus datează din anul 558. Ulterior comunitatea a fost creștinizată și s-a dezvoltat de-a lungul secolelor, orașul căpătând importanță culturală, fiind renumit atât prin numeroasele sale biserici, cât și prin cele 32 de bresle existente aici, care au ajutat la progresul său economic și la construirea unor clădiri, dintre care unele au străbătut veacurile până la noi.

Printre construcțiile istorice existente în prezent, Palatul Prinților-Episcopi din Place Saint-Lambert atrage atenția prin imaginea sa maiestuoasă. A fost clădit în secolul al XVI-lea pe ruinele fostului castel incendiat în anul 1505. Între secolele XVIII-XIX au apărut o fațadă nouă în partea sudică și o nouă aripă în vestul clădirii. În prezent palatul este utilizat de serviciile administrative și juridice.

Perron-ul din Place du Marche, simbol al orașului Liege, se află amplasat în fața clădirii Primăriei, construită în secolul al XVII-lea. Acesta este de fapt o coloană din piatră, având în vârf un glob cu cruce, semnificând libertatea și autonomia locală. Inițial aflat în alt loc, a fost demontat în anul 1467 de către ducele Charles de Burgundia și reamplasat aici după moartea sa.

Catedrala Sf. Paul din Liege a fost fondată în secolul al X-lea, reconstruită în secolele al XIII-lea și al XV-lea și restaurată în secolul al XIX-lea. A devenit catedrală romano-catolică în secolul al XIX-lea după distrugerea Catedralei Sf. Lambert în anul 1795. Clădirea actualei catedrale, la a cărei construcție s-a folosit marmură roșie, neagră și albă, are o imagine impresionantă, fiind un amestec de stil gotic și modern. Turnul său, ridicat în secolul al XIX-lea, are înălțimea de aproape 90 m, clopotnița având în componență și piatră din vechea catedrală. În incintă există 8 săli de expoziție tematice, aceasta constituind un adevărat tezaur de opere de artă din secolele XVI-XIX.

Cetatea din Liege, un alt interesant obiectiv turistic, datează din anul 1650, fiind de fapt o reconstrucție a celei clădite în în 1255. În secolul al XIX-lea a fost înlocuită cu cele 12 forturi din Poziția fortificată Liege, dintre care unele mai există încă.

Montagne de Bueren este o altă construcție specială din Liege, realizată în anul 1881, reprezentând o scară cu 374 trepte, ce cinstește memoria a 600 de soldați morți în luptele duse în secolul al XV-lea împotriva ducelui Charles de Burgundia.

La polul opus, o clădire nouă și strălucitoare, modernă și spectaculoasă, este Gara Liege-Guillemins pentru trenuri de mare viteză, construită în anul 2009. Este înaltă de 32 m și a fost realizată din oțel, sticlă și beton alb.

Nu pot fi trecute cu vedera cele două muzee importante ale orașului Liege: La Boverie – muzeul de artă găzduit în Palais de beaux-arts și Muzeul Curtius. Acesta din urmă este situat pe malul râului Meuse și a fost construit între anii 1597-1610 din cărămidă roșie și piatră, în stil Renaștere Mosan, ca locuință a industriașului Jean Curtius. Muzeul deține valoroase colecții arheologice, de armament, arte decorative, artă religioasă și artă Mosan.

Transport persoane Belgia Romania de la domiciliu

Renumit pentru festivalurile sale populare care aduc foarte mulți turiști, Liege este cunoscut și pentru cele două târguri anuale a căror tradiție depășește deja jumătate de mileniu: Foire de Liege și Târgul de Crăciun, numărul de vizitatori trecând de un milion și jumătate. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Belgia

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.