Transport persoane Cluj – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Cluj – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Cluj – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Cluj – Leuven, Romania– Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 18:30 din parcarea Carrefour. Telefon +32466468477

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Leuven (Louvain) este orașul-capitală a provinciei Brabantul Flamand din Belgia. Aici se află cea mai veche universitate catolică din lume în funcțiune – Katholieke Universiteit Leuven, înființată în anul 1425.

Prima mențiune despre așezarea numită Loven datează din anul 891, aceasta formându-se lângă cetatea ducilor de Brabant amplasată pe malul râului Dyle, devenind între secolele XI-XIV un centru de comerț înfloritor. Aici s-au fabricat între secolele XIV-XV țesături din in vestite în ținut. În secolul al XVIII-lea, Sebastien Artois a pus bazele unei fabrici de bere de foarte bună calitate (1717), numele său dând o marcă de bere celebră în toată lumea- Stella Artois. Actualmente face parte din compania Anheuser-Busch InBev, care își are sediul în oraș.

Conflagrațiile secolului al XX-lea au fost devastatoare pentru Leuven, fiind distruse și multe clădiri istorice, inclusiv biblioteca universitară, pierderile fiind imense. În prezent, în oraș funcționează centrul de cercetare în domeniul nanoelectronicii și al tehnologiilor digitale – IMEC, precum și institute de cercetări în domenii tehnologice înalte – biotehnologie, robotică, fabricarea aditivilor și IT. Spitalul academic Gasthuisberg găzduiește un alt institut de cercetare de înalt nivel. Leuven este și un oraș artistic, dispunând de multe instituții culturale, care atrag turiștii.

Dintre clădirile istorice supraviețuitoare vicisitudinilor veacurilor trecute, un edificiu minunat atrage atenția – Primăria din Leuven. Situată în Piața Mare și construită în stilul gotic târziu din Brabant între anii 1448-1469, această clădire acoperită de o fantastică dantelărie din piatră farmecă privirea. În nișe se află amplasate statui, suporturile fiind sculptate cu scene biblice în relief. Statuile de la primul etaj reprezintă personalitățile importante din istoria orașului, cele de la etajul al doilea reprezintă sfinți și figuri simbolice, iar la al treilea sunt Contele de Leuven și Ducele de Brabant. Deasupra portalurilor de la intrare se află figurile Sf.Petru și ale Madonnei cu Pruncul, iar în incintă o colecție de artă care include și sculpturi ale artiștilor Constantin Meunier și Jef Lambeaux. Sunt expuse și portrete ale primarilor începând cu anul 1794.

Biserica gotică Sf. Petru, aflată tot în Piața Mare, a fost construită între anii 1425-1497 și refăcută după cele două războaie mondiale. Biserica deține două picturi ale pictorului flamand Dirk Bouts – ”Cina cea de Taină” (1464-1468) și ”Mucenicia Sfântului Erasmus” (1465), sculptura lui Nikolaas de Bruyne – ”Madonna cu Pruncul încoronată pe scaunul înțelepciunii” (1442) și un cap de lemn din secolul al XII-lea, rămășiță a unui crucifix ars în război.Turnul bisericii, neterminat, are înălțimea de 50 m și un carillon, fiind inclus în anul 1999 pe lista UNESCO a Belfries din Belgia și Franța.

Castelul van Arenberg, cu origini în secolul al XII-lea, a fost construit între anii 1455-1515 de către Antoine I de Croy și nepotul său, William de Croy, care a întemeiat aici și o mănăstire benedictină. Castelul este realizat în stil flamand tradițional, din gresie și cărămidă, cu elemente combinate de arhitectură gotică, renascentistă și neogotică. În secolul al XVII-lea a trecut în proprietatea familiei von Arenberg, până în secolul al XX-lea. În anul 1921 a ajuns în posesia Universității din Leuven, găzduind Facultatea de Inginerie și Departamentul de Arhitectură și Urbanism. În clădirea fostei mănăstiri funcționează biblioteca campusului. Grădinile acestui castel sunt minunate. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conectate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.