Transport persoane Cluj – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Cluj – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Cluj – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Cluj – Gent, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 17:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute la început de toamnă pe trasee europene, ruta România-Belgia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi bună dispoziţie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând provinciile belgiene, am poposit într-o după-amiază însorită într-unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Flandrei de Est, Gent, situat la confluenţa râurilor Schelde şi Lys. Este un oraş universitar cu peste 28000 de studenţi, important port, al doilea ca trafic în Belgia, cu o economie prosperă.

După secole de istorie frământate în care oraşul a fost neîncetat disputat, în anul 1794 a fost anexat de Republica Franceză, în 1815 a trecut la Regatul Unit al Ţărilor de Jos, iar din 1830 a aparţinut Regatului Belgiei.

Centrul istoric al oraşului cuprinde câteva clădiri, monumente de arhitectură şi martore directe ale acestei istorii:

Turnul cu Ceas sau Turnul Belfort, înalt de 91 m, simbol al autonomiei şi independenţei oraşului Gent, este unul dintre cele trei turnuri medievale din centrul vechi al localităţii, celelalte aparţinând Catedralei Sf. Bavo şi Bisericii Sf. Nicolae. A fost construit între anii 1313-1380 după un proiect al maestrului mason Jan van Haelst. A servit ca turn de observaţie pentru vremuri de restrişte, iar în vremurile bune anunţa ora şi evenimentele din oraş. După finalizarea lucrărilor, în vârful turnului a fost plasată statuia unui dragon. Aici se găseşte în prezent şi o interesantă colecţie de clopote.

 

transport-persoane-Belgia

 

Primăria a fost construită între secolele XVI-XVII, fiind o combinaţie de stiluri: gotic târziu, baroc şi renaştere italiană. Încă mai există loggia în care a fost semnată Pacea de la Gand (1576) dintre catolici şi protestanţi. S-au mai făcut lucrări importante de restaurare în anul 1870.

Catedrala Sf. Bavo a fost construită pe locul unde a existat o capelă din lemn dedicată Sf. Ioan Botezătorul, ale cărei rămăşiţe au fost conservate în interior. Catedrala a fost fondată în anul 942 de Transmarus, arhiepiscop de Tournai şi Noyon. Capela catedralei a fost transformată în stil romanic în anul 1038. Între sec. XIV-XVI au fost efectuate modificări în structura catedralei, impunându-se elemente gotice. Astfel că, după atâtea modificări făcute de-a lungul timpului, catedrala este o combinaţie de stil romanic, gotic, baroc şi neoclasic. Biserica a devenit catedrală în anul 1569, la fondarea Diocezei de Gant. Incinta este realizată din marmură neagră, iar în capela din stânga intrării se află altarul pictat de fraţii van Eyck în anul 1432, cu celebra “Adoraţia Mielului Mistic”. Cripta catedralei, parţial aparţinând de vechiul lăcaş, conţine obiecte de cult foarte valoroase: chivotul de argint al Sf. Macarie, un evanghelier din sec. al IX-lea, un rulou necrologic al vieţii monahale din Evul Mediu, “Tripticul Calvarului” semnat de Juste de Gand ş.a.

Castelul lui Gerard Demonul a fost construit în sec. al XIII-lea şi a aparţinut unui guvernator din acea perioadă. De-a lungul timpului a servit ca reşedinţă conţilor, mănăstire, orfelinat, închisoare şi azil pentru bolnavii mintal. Acum, aici funcţionează Arhivele Regale. În faţa clădirii se află statuile din bronz ale fraţilor Van Eyck (1913).

Vom continua să admirăm frumosul oraş Gent în articolul următor. Sunteţi bine-veniţi să vă alăturaţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


One thought on “Transport persoane Cluj – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz”

  1. Laura says:

    La ce ora ajungeti in Wien??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.