Transport persoane Căzănești - Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Căzănești - Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Căzănești – Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Căzănești – Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Căzănești - Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Căzănești – Frechen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Frechen este un oraș interesant din landul Renania de Nord-Westfalia. Ținutul era cunoscut încă din perioada antică, nisipul de cuarț din carierele apropiate fiind utilizat pentru fabricarea sticlei. Așezarea, existentă și în secolul al VIII-lea, apare atestată ca ”Frekena” abia în anul 877 într-un document al împăratului Carol II, fiind situată într-o poziție favorabilă, funcționând și ca post vamal.

În secolul al IX-lea este atestată și Biserica Sf. Audomar, fiind menționată și în anul 955 în ”Acta Sanctorum”.

În anul 1435, în Frechen se afla pe postul de primar și executor Heinrich Huyn von Merckelbach, iar în 1461, ambele funcții au fost preluate de fiul său, Leenhart von Merckelbach. În secolele XVI-XVII s-au înfiripat primele ateliere de olărit care produceau obiecte din ceramică, iar la începutul secolului al XVIII-lea a început exploatarea lignitului. Secolul al XIX-lea a adus cu sine progresul, în localitate funcționând mai multe fabrici care produceau obiecte din ceramică, gresie, lignit și brichete, s-a introdus iluminarea electrică stradală și s-a deschis prima linie de cale ferată Koln-Frechen.

Multe dintre clădirile istorice au devenit în prezent monumente valoroase și obiective turistice intens vizitate și admirate.

Biserica Sf. Audomar, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș, a fost pomenită și de împăratul Carol II într-un document din anul 877, prin care acorda venituri bisericii. Contele Theodor von Manderscheidt a preluat patronajul Bisericii Sf. Audomar în anul 1553. A fost refăcută în secolul al XVIII-lea și demolată în anul 1849, pentru a fi reconstruită în stil neoromanic între anii 1857-1859, turnul fiind adăugat în 1909. În anul 2002 au fost restaurate bolta și picturile interioare.

Capela Sf. Egidius a fost inițial biserica Mănăstirii Benedictine din Konigsdorf. Prima mențiune scrisă despre aceasta datează din anul 1175, fiind restaurată în 1697, dată înscrisă pe portal. Capela este astfel cea mai veche clădire din orașul Frechen.

Transport persoane Romania Germania

Castelul Bachem a fost construit la începutul secolului al XIII-lea și distrus în anul 1583. În a doua jumătate a secolului al XVII-lea a fost reconstruită aripa de sud și turnul, iar în anul 1705, aripa de nord și podul. Două secole mai târziu a devenit proprietatea baronului von Feurstenberg, care a renovat castelul și îl locuiește și în prezent.

Primăria veche este un monument istoric cu o arhitectură deosebită, construită între anii 1907-1909 în stil neobaroc, cu două etaje și inserții din piatră, după proiectul arhitectului Carl Moritz din Cologne.

După câteva monumente istorice cu vechime respectabilă, un monument de arhitectură modernă și originală, ce trebuie băgat în seamă, este Keramion, muzeul de ceramică din Frechen, care deține o colecție impresionantă de exponate ce ilustrează aspecte istorice și de artă modernă și contemporană realizată din ceramică. Clădirea a fost construită în anul 1971 de către arhitectul Peter Neufert, având formă circulară și deschidere spre lumină. Pe lângă expozițiile permanente, aici se desfășoară seminarii, conferințe, prelegeri și concursuri cu premii menite să încurajeze tinerii artiști. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațională de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.