Transport persoane Carei - Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Carei - Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Carei – Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Carei – Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Carei - Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Carei – Schopfheim, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schopfheim este un oraș din landul Baden-Wurttemberg. Ținutul a fost locuit de romani, apoi de alemani, care s-au stabilit aici în anul 650. Dar informații documentate despre așezarea Schopfheim au apărut abia în anul 807, la perfectarea unei donații către Mănăstirea Sf. Gallen, aflată în ”villa Scofheim”.

În perioada Evului Mediu, Schopfheim a aparținut familiei von Rotteln, apoi marchizului von Rotteln-Sausenberg, trecând la Marele Ducat al Badenului. În anul 1250, Schopfheim a primit de la Konrad I von Rotteln statutul de oraș, dar s-a dezvoltat foarte greu din cauza poziției sale nefavorabile.

În anul 1862 a fost conectat la rețeaua feroviară, deschizând cale progresului. În prezent, în oraș există câteva firme din domeniile electrice, mecanică, industrie textilă, electronică ș.a.

Dintre obiectivele turistice ale orașului, câteva atrag atenția prin valoarea istorică sau frumusețea arhitectonică.

Biserica Sf. Mihail, situată în orașul vechi, a fost reconstruită în stil gotic în secolul al XV-lea, pe fundații ce datează din perioada carolingiană. Nu există dovezi despre biserica anterioară, dar prezența unui preot din sat la medierea unui litigiu a fost consemnată în anul 1130. În interior se află frumoase picturi murale din jurul anului 1300, iar turnul cu bușteni din anii 1355 și 1422 marchează perioada respectivă. Extinsă în secolul al XV-lea, Capela Trei Regi a servit ca loc de înmormântare pentru familia nobilă Hocklin von Steineck. Frescele au fost executate de pictorul Hans Stucher din Basel, prezent în oraș în anul 1444. Între anii 1956-1975, clădirea a găzduit Muzeul de Istorie al orașului Schopfheim și diverse evenimente culturale festive.

Transport persoane Romania Germania

Biserica catolică Sf. Bernhard a fost construită în stil gotic și clasic între anii 1870-1880, consacrată de arhiepiscopul Lothar von Kubel în 1880 și ridicată la rang de biserică parohială în anul 1899. Corul a fost pictat de pictorul Christian Shilling din Karlsruhe în anul 1910. Renovarea din anii 1975-1976 a adus schimbări realizate de sculptorul Leonhard Eder. Două statui importante din lăcaș au rol călăuzitor: în stânga este Maria cu pruncul Iisus, iar în dreapta este Bernhard de Baden, cu scut și sabie, înfățișat drept sfânt patron al bisericii.

Două construcții mai noi au avut importanță mare la vremea lor, ca și în zilele noastre: Primăria din Schopfheim, construită în stil Weinbrenner în anul 1826, și Podul Meadow, ridicat în anii 1911-1912. Acest pod rutier, construit din beton în arc, a fost o realizare tehnică deosebită la vremea sa. A fost restaurat în anii 1960 și 1994-1995, fiind considerat monument datorită ingeniozității realizării sale la acea dată, construcția fiind efectuată de către compania Brenzinger & Cie din Freiburg.

Schopfheim este un oraș plăcut și atractiv. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.