Transport persoane Caransebeș - Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Caransebeș - Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Caransebeș – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Caransebeș – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Caransebeș - Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Caransebeș – Schorndorf, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schorndorf este un oraș rezidențial din landul Baden-Wurttemberg. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1235, mențiunea apărând într-un act al lui Heinrich von Waldhausen către Mănăstirea Lorch, avându-l ca martor pe Dietericus din satul ”Shore”, mai târziu, în anul 1236, acest Dieterich Rico von Sordorf apărând tot ca martor într-un document al Mănăstirii Adelberg. În anul 1250, așezarea Schorndorf a fost dobândită de Ulrich I von Wurttemberg, aceasta dezvoltându-se ca așezare urbană în jurul castelului, în 1262 fiind numită ”municipiu” și înconjurată de ziduri. În anul 1495, orașul Schorndorf a devenit parte a Ducatului Wurttemberg. Incendiat de trupele imperiale în anul 1634, a fost ulterior reconstruit. În 1861 s-au deschis linia de cale ferată și drumul spre progres. Sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea au marcat dezvoltarea industrială a orașului, din 1789 apărând fabrici de tutun, de țesături, de pielărie, mobilier din fier, porțelanuri, electronice, electrocasnice și produse alimentare.

Dintre obiectivele turistice de interes deosebit se remarcă mai ales clădirile istorice, cu arhitectură specifică perioadei în care au fost clădite.

Primăria din Schorndorf este amplasată în centrul orașului, în piața istorică, și a fost construită în stil baroc între anii 1727-1730, după proiectul arhitectului Georg Friedrich Majers. În anul 1769, Sala de judecată a Primăriei a fost pictată cu scene din Vechiul Testament. Peretele din spate al clădirii are un mozaic cu tema ”Femeile din Schorndorf”, executat de Hans Gottfried von Stockhauser în anul 1965. În fața mozaicului se află Monumentul Gottlieb-Daimler, dedicat celui mai celebru dintre cetățenii orașului.

Farmacia Palmsche, situată tot în piața istorică, a fost reconstruită în anul 1660 pe fundația unei clădiri mai vechi. Farmacistul Johann Philipp Palm a cumpărat clădirea și a refăcut-o, combinând-o cu o alta în 1696. În anul 1800 a fost renovată, iar în 1896 a fost redecorată. Între anii 1976-1979, clădirea a fost refăcută în forma actuală.

Biserica protestantă, amplasată în centrul orașului, a fost construită în stil gotic târziu în anul 1477. A fost refăcută după incendiul din 1634, aceasta durând până în anul 1660. Elementele diferitelor stiluri arhitectonice se combină în înfățișarea acestei biserici, creând o imagine minunată și atractivă, turnul cu înălțimea de 66 m transformând-o într-un punct de reper al orașului.

Transport persoane Romania Germania

Castelul Schorndorf, clădit în stil renascentist de către ducele Ulrich în anul 1538, pe locul unei cetăți mai vechi, se află amplasat în apropierea orașului vechi și este înconjurat de o grădină frumoasă. În secolul al XIX-lea au fost realizate lucrări de reconstrucție, utilizându-se clădirea cu alte scopuri decât cele inițiale.

Cabana de vânătoare, aflată în apropierea castelului, a fost construită în anul 1555 de către ducele Christoph, din anul 1817 găzduind Biroul forestier, în prezent fiind sediul Biroului fiscal.

Vila Arnold, situată la marginea unui parc, a fost construită în anul 1905 pentru Carl Arnold, proprietarul fabricii de mobilier din fier. Clădirea este o reprezentantă a stilului Art Nouveau din perioada târzie, având un aspect opulent, cu un portal încadrat de două coloane, care sprijină balconul din fața intrării. Parcul este în prezent un frumos loc de joacă pentru copii, dotat cu o navă-pirat din lemn cu dimensiunea de 12,5 m. Lacul și aleile sale sunt un loc romantic pentru plimbări.

Schorndorf este un oraș prietenos și atractiv. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.