Transport persoane Câmpulung - Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Câmpulung - Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Câmpulung – Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Câmpulung – Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Câmpulung - Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Câmpulung – Schleiz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schleiz este un orășel situat în sud-estul landului Turingia, pe râul Wisenta, afluent al râului Saale. A fost sediul Principatului Reuss-Schleiz până în anul 1848, dar este cunoscut și pentru deținerea uneia dintre cele mai vechi piste naturale de motorsport din Germania.

Așezarea, numită actualmente Schleiz, provine dintr-un sat cu numele slav Slowicz, menționat documentar în anul 1232. Aceasta s-a format în jurul unui castel medieval construit de familia von Lobdeburg în secolul al XII-lea și atestat documentar în anul 1166. În anul 1297, localitatea era numită ”oppidum” și situată în calea drumului de la Nurnberg spre Leipzig. Alte mici așezări din vecinătate au fost înglobate și în anul 1482 s-a format orașul Schleiz. Distrus parțial în urma unui incendiu, pe fundațiile vechiului castel s-a construit în anul 1475 o nouă cetate. Între anii 1647-1848, castelul a fost reședința conților și prinților von Reuss-Schleiz. Un nou incendiu din anul 1689 a făcut ca reședința să fie refăcută în stil baroc și extinsă, lucrările fiind finalizate în 1753. Un alt incendiu din anul 1837 a afectat grav castelul, reconstruit ulterior și distrus apoi de bombardamentele din 1945.

În anul 1848, Casa domnească Reuss și guvernul provinciei și-au mutat sediul în orașul Gera.

În apropiere de Schleiz, pe ”Muntele Gri”, s-a construit în anul 1704, un castel de recreere – Grafenhaus, în așezarea numită Heinrichsruh, actualmente cartier al orașului. Parcul Heinrichsruh este unul dintre cele mai vechi parcuri din Germania, înfrumusețat de-a lungul timpului cu pajiști minunate, flori și monumente.

Obeliscul dedicat lui Agnes von Wurttemberg din Parcul Heinrichsruh este o recunoaștere a meritelor acestei doamne, cunoscută și ca scriitoare sub pseudonimul Angelica Hohenstein, dar și ca fondatoare a unor institute și fundații care i-au purtat numele.

Transport persoane Romania Germania

Biserica montană Sf. Maria a servit ca loc de înmormântare (din anul 1500) pentru familia domnitoare Reuss, având o valoare istorică deosebită. Capela a fost construită în a doua jumătate a secolului al XII-lea, prima atestare documentară a acestei biserici datând din anul 1359, când Ordinul Cavalerilor Teutoni a preluat lăcașul de cult. În anul 1382, biserica a fost extinsă, iar între anii 1484-1527 a fost reconstruită. După reformă a devenit biserică protestantă. Între anii 1622-1638, Heinrich Posthumus Reuss a reconstruit biserica în stil baroc, picturile fiind executate de Paul Schleizer. Peste mai mult de două secole, între 1896-1897, sub Heinrich IV, a avut loc o nouă reconstrucție, instalându-se o orgă, restaurându-se sculpturile din lemn și redecorându-se interiorul. În secolele XX-XXI au avut loc noi și ample lucrări de renovare, refăcându-se cripta regală, construită în anul 1676 de către contele Reuss zu Schleiz. Biserica permite organizarea concertelor de orgă în perioada verii.

Biserica protestantă Sf. George, construită în stil gotic târziu, a fost atestată documentar în anul 1232 ca biserică a Ordinului Cavalerilor Teutoni, în anul 1284 primind patronajul Sf. George. În decursul timpului a fost afectată de mai multe incendii și reconstruită. A fost distrusă în anul 1945 și reconstruită în stilul original, inaugurarea făcându-se în 1952.

Și încă mai sunt multe obiective de vizitat ! Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.