Transport persoane Câmpulung Moldovenesc - Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Câmpulung Moldovenesc - Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Câmpulung Moldovenesc – Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Câmpulung Moldovenesc – Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Câmpulung Moldovenesc - Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Câmpulung Moldovenesc – Franzburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Franzburg este un orășel din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest.Ținutul a fost, la începutul secolului al XIII-lea, proprietatea unor mănăstiri cisterciene: Mănăstirea Rosetum Sanctae Mariae, construită în anul 1231, și Mănăstirea Novum Campum (Neuenkamp), mutată cu acordul prințului Wizlaw I, în anul 1233, în Mănăstirea Grădina de trandafiri a Sf. Maria, în jurul căreia s-a format o mică așezare. Mănăstirea a achiziționat terenuri întinse în Pomerania și Mecklenburg, construit în anul 1296 Mănăstirea Sf. Nicolae în insula Hiddensee, la care s-a adăugat în 1300 și o biserică mănăstirească, transformată mai târziu în biserică parohială.

După secularizarea mănăstirii în anul 1535, ducele Bogislaw XIII de Pomerania a construit în 1580 un castel măreț, al treilea ca dimensiuni în Pomerania. În anul 1587, Franz(en)burg a primit statutul de oraș, aceasta fiind prima atestare documentară, din 1591 denumirea fiind Franzburg, ocupația locuitorilor rămânând în continuare meșteșugurile. După devastarea orașului în 1628 de către trupele lui Wallenstein, Gustav Adolf a luat Franzburgul, rămânând al Suediei până în secolul al XIX-lea, când era aproape pustiit, iar castelul construit în 1660 fiind demolat.

Orașul a început să se dezvolte, în anul 1839 construindu-se un nou castel, s-a înființat un colegiu de formare a cadrelor didactice (1853) și un institut pentru pregătirea preoților (1907). Începutul secolului următor a adus un progres și în dezvoltarea industriei locale: fabrici de cărămidă, de alimente, de produse lactate și de mobilier. În anul 1900, orașul a fost conectat la rețeaua feroviară.

Transport persoane Romania Germania

Dintre obiectivele turistice locale, pot stârni încă interesul clădirile istorice, precum: castelul construit în anul 1839, din care aripa rămasă validă servește interesele de afaceri; Biserica Neuenkamp, construită din cărămidă în stil gotic, între anii 1280-1330 – astăzi existând doar aripa de sud, rămasă în 1535 ca biserică parohială (demolată și reconstruită în 1580, restaurată între anii 1876-1877); Primăria, construită în secolul al XVIII-lea, cu acoperișul mansardat.

Franzburg este un orășel plăcut și primitor. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.