Transport persoane Călimănești - Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Călimănești - Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Călimănești – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Călimănești – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Călimănești - Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Călimănești – Schmolln, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Schmolln este un oraș din landul Turingia, situat în Valea Sprotte. În anul 1066 exista în acest ținut doar o mănăstire benedictină denumită ”abbatia zmulna”. Mult mai târziu, Biserica Sf. Maria, devenită important loc de pelerinaj german între secolele XIII-XVI, a fost distrusă în timpul războiului țărănesc din 1525. Așezarea, formată în jurul acestui lăcaș de cult și a castelului, s-a dezvoltat în Evul Mediu, primind statutul de oraș în perioada 1324-1329. Mănăstirea și moșiile erau sub dominația lui Heinrich Reuss von Plauen. Tot în această perioadă a fost construit și castelul, orașul fortificat cuprinzând între zidurile sale biserica, piața și alte clădiri ale așezării medievale. La începutul secolului al XV-lea (1419), Schmolln a ajuns sub dominația Casei de Wettin.

Transport persoane Romania Germania

În anul 1772, un puternic incendiu a distrus majoritatea clădirilor, acestea fiind refăcute ulterior. Secolul următor a adus cu el și dezvoltarea industriei locale, începând cu fabricile de țesături, perii (1830), de nasturi și butoane (1863), industria pielăriei și a încălțămintei, fabrici de țigări și carton, mai târziu și de prelucrare a maselor plastice ș.a., care au favorizat mărirea numărului de locuitori și au grăbit procesul de modernizare din secolul XX.

Multe clădiri din Schmolln, reconstruite după incendiu sau salvate ca prin miracol, creează prin diversitatea formelor și a stilurilor arhitectonice, acea ”culoare locală” care constituie farmecul unei localități. Dar, dintre edificiile istorice, puține au reușit să supraviețuiască, una dintre acestea fiind Biserica Sf. Nicolae, reconstruită în anul 1773 pe ruinele bisericii din secolul al XV-lea, distrusă în incendiul. Lăcașul a fost construit în stil gotic, orga sa fiind realizată de maestrul-organist Jemlich din Dresda în 1917 și restaurată în 2010. În interior se află două reprezentări artistice-figuri Pieta și Madonna. Arhiva bisericii, scăpată ca prin miracol din incendiu, deține valoroase lucrări de muzică medievală.

Schmolln este un oraș plăcut și atractiv. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.