Transport persoane Calafat - Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Calafat - Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Calafat – Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Calafat – Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Calafat - Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Calafat – Freising, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Freising este un oraș universitar situat pe râul Isar, în landul Bavaria. Considerat drept una dintre cele mai vechi așezări din Bavaria de Sus, este cunoscut ca important centru episcopal încă din Evul Mediu, dar și prin cea mai veche fabrică de bere din lume aflată încă în funcțiune.

Așezarea a fost menționată în anul 555 cu numele Frigisinga, făcând parte din primul ducat tribal bavarez. În anul 715, Freising era reședință cu un castel (castro) și o capelă, fiind considerat cel mai vechi oraș din Bavaria de Sus.

În secolul al VIII-lea au trăit în Freising episcopii Sf. Corbinian, Sf. Bonifaciu și Arbeo, acesta din urmă fiind cunoscut ca fondatorul unei biblioteci mănăstirești și a unui scriptoriu între anii 764-783. În jurul anului 715 era cunoscută deja Biserica Sf. Maria, unde a fost declarat în anul 739 episcop Sf. Bonifaciu. Prin anul 788, Freising era deja ”civitas”, un oraș clerical, cu mănăstiri, comunități preoțești, biblioteci, scriptoriu și o școală de catedrală. Așezarea a primit dreptul de piață, monede și drept vamal de la împăratul Otto III în anul 966. Cea mai veche fabrică de bere din lume a fost înființată în anul 1040 la mănăstirea benedictină de pe Dealul Weihenstephan, iar în 1359, Freising a primit de la episcopul Albert statutul de oraș.

Transport persoane Romania Germania

În secolul al XIX-lea (1802-1803) s-a produs secularizarea, aceasta însemnând sfârșitul domniei prinților-episcopi la Freising. Din fortificația orașului, demolată pentru a face loc expansiunii clădirilor sufocate între zidurile medievale, au mai rămas doar Turnul civic (în care se află un muzeu) și Karlsturm.

. Declarat monument istoric de gradul I, Catedrala Sf. Maria și Sf. Corbinian a fost construită în anul 1159 în stil romanic pe fundația lăcașului anterior afectat de incendiu și consacrată în 1205, ducele Bavariei, Heinrich Leul, și soția sa, Beatrix de Burgundia, menționați ca donatori, își au statuile din piatră realizate ca recunoștință a gestului făcut. De-a lungul timpului s-au făcut lucrări de renovare, cu modificări, trecând prin stilul gotic și baroc, ajungându-se în anul 1724 în forma rococo dată de Cosmas Damian și Egidio Quirinio Asam, fiind reînnoite și picturile din interiorul catedralei. Altarul a fost pictat de Rubens între anii 1623-1625, însă pictura ”Femeia Apocalipsei”, existentă în catedrală în acest moment, este o copie executată de pictorul Emil Bohm. Figurile de stuc ale altarului îi reprezintă pe Sf. Ioan Botezătorul, Sf. Ioan Evanghelistul și Sf. Nepomuk, realizate de Egidio Quirinio Asam. Alte statui din interiorul catedralei îi reprezintă pe Sf. Corbinian, realizată din marmură roșie de Adnet, împăratul Friedrich Barbarossa, episcopul Otto de Freising și împărăteasa Beatrix de Burgundia, realizate din piatră în anul 1159.

În criptă există un altar din aur, care conține oasele Sf. Corbinian și rămășițele Sf. Lambert. Capela Maximilian, realizată în anul 1710 de către arhitectul Giovanni Antonio Viscardi, are plafonul pictat de Hans Georg Asam și picturi murale din 1772 ale lui Giovanni Battista Deyrer. Altarul a fost proiectat de Johann Andreas Wolf. Clopotele catedralei datează din perioadele renascentistă și barocă. O vizită în acest frumos lăcaș de cult este o încântare ! Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.