Transport persoane Buzău - Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Buzău - Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Buzău – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Buzău – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă

Transport persoane Buzău - Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Buzău – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Salzwedel este un oraș din landul Saxonia-Anhalt, fost membru al Ligii Hanseatice. Se presupune că ar fi existat în jurul anului 800 o așezare umană în această zonă. Situată pe un vechi drum al sării, denumirea de Soltwidele s-a transformat cu timpul în Salzwedel. În anul 1112 apare prima atestare documentară a Castelului ”Saltwidele”, tot în decursul acestui secol fiind menționată și o monetărie. Despre oraș apar informații abia în anul 1233. O altă așezare, aflată în imediata vecinătate, este semnalată în 1247, cu care orașul deja apărut s-a unit mult mai târziu, în anul 1713. Între anii 1263-1518, ca membru al Ligii Hanseatice, orașul a avut o activitate comercială prosperă, în această perioadă dezvoltându-se și industria țesăturilor. În anul 1870, Salzwedel a fost conectat la rețeaua feroviară.

Dintre clădirile istorice ale orașului vechi, astăzi monumente des vizitate, câteva sunt deosebit de importante, adevărate moșteniri cu valoare arhitectonică și istorică, martore ale evoluției civilizației germane, respectate și bine conservate.

Castelul Salzwedel, aflat în stare de ruină, este situat în nordul orașului vechi și a fost construit prin secolul al IX-lea pentru a proteja ruta comercială din ținut. A fost cucerit de Albrecht I de Brandenburg în anul 1134. Până în secolul al XIII-lea a fost locuit de guvernatorii orașului. Reconstruit în 1746, a fost demolat în 1899, astăzi existând doar Capela Sf. Ana, rămășițe ale zidurilor de apărare și turnul.

Transport persoane Romania Germania

Primăria veche a fost construită în anul 1509 pe fundația unei clădiri mai vechi. Instituția a funcționat în această clădire până în anul 1855, când a fost cedată instanței districtuale. Orașul avea și o monetărie proprie încă din secolul al XII-lea. Clădirea monetăriei, construită în stil gotic târziu din cărămidă, a fost folosită între secolele XIV-XV, când s-a pierdut dreptul de a emite monedă (1314-1488). A fost utilizată în scop comercial până în anul 1970, când a intrat într-un proces de reabilitare și conservare.

Biserica protestantă Sf. Maria a fost construită din cărămidă la începutul secolului al XIV-lea, în stil gotic, pe fundația unei biserici romanice din anul 1150. Situată tot în orașul vechi, apare menționată pe la 1233, fiind cea mai importantă biserică din oraș. Construcția s-a prelungit peste 200 de ani, în turn, înalt de 80,3 m, găsindu-se un document ce menționa o lucrare efectuată în anul 1496. În secolul al XVI-lea s-au făcut alte lucrări și extinderi. În 1522 a fost realizat un font de botez de către Hans von Koln din Nurnberg, iar în 1752 a fost instalată orga barocă de către Joachim Wagner, înlocuită în 1913. Altarul din lemn sculptat are înălțimea de 8 m și 22 de sculpturi, prezintă scene din viața Sf. Maria și a lui Iisus, inspirate din gravurile lui Martin Schongauer.

Biserica luterană Sf. Ecaterina este o biserică parohială din cărămidă, construită în stil gotic pe la 1280 și extinsă în 1450 și 1460. Capela Corpus Christi a fost finalizată în anul 1467. Turnul ars în 1644 a fost reconstruit, noi reabilitări efectuându-se în anii 1970 și 2013. Biserica deține o bibliotecă cu un mare număr de cărți din secolul al XVI-lea, care au ca subiect Reforma.

Biserica mânăstirească a Ordinului Franciscan datează din anul 1250. O primă mențiune despre mănăstirea construită în 1210, apare în 1261. După Reformă a fost transformată în biserică protestantă (1575-1581). În anul 1582 a fost instalat un altar realizat în atelierul lui Lucas Cranach cel Tânăr, reprezentând o scenă din Evanghelia lui Matei. Actualmente, după reabilitare, funcționează ca sală de concerte și artă.

Parcul de distracții a fost conceput special pentru copiii de vârstă mică, cuprinzând căsuțe cu povești germane cunoscute, locuri de joacă, tobogane, trambulină, sistem de apă, carusel și tot felul de jucării, precum și numeroase figurine ce reprezintă personaje din basme. Locuri speciale permit organizarea de picnicuri pentru familii. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.