Transport persoane Buzau – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Buzau – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Buzau – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Buzau – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 03:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Buzau – Mons, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Mons, un alt popas de pe traseul nostru belgian, este un oraș-municipiu valon, capitala provinciei Hainaut. Castrul roman, ridicat în jurul secolului I, a primit ulterior numele Mons datorită locului pe care fusese construit. În secolul al VII-lea așezarea a început să se dezvolte tot mai mult, aici apărând un lăcaș de cult dedicat Sfinților Petru și Paul, precum și o primărie, care în secolul al XIII-lea a primit numele Casa Păcii. Aceasta a fost restaurată pe la jumătatea secolului al XV-lea, continuându-se și construirea Bisericii Sainte Waltrude.

În secolul al XII-lea Mons era deja un oraș fortificat, devenind ulterior și un centru comercial. Însă abia în secolul al XIX-lea, în urma revoluției industriale a ajuns un centru al industriei grele. Actualmente este un oraș comercial înfloritor și centru universitar, unde domină arhitectura modernă, existând încă și unele clădiri mai vechi, istorice, care captează interesul turiștilor.

Distrusă în urma unei explozii, Primăria a fost reconstruită, căpătând ulterior și o clopotniță realizată în stil renascentist (sec. XVIII), dar utilizând clopotul din anul 1390. Clădirea actualei Primării oferă o imagine plăcută și interesantă, cu elemente adăugate din secolele al XVI-lea și al XVII-lea. În fața Primăriei este amplasat un grup statuar ce înfățișează lupta dintre Sf. Gheorghe și Dragonul, realizat în anul 2006 de către sculptorul Garouste Gerard, iar în mijlocul pieței se află Fântâna Ropier, realizată de către artistul Leon Gobert.

Biserica Colegiată Sainte Waltrude, declarată monument istoric, își are originea în secolul al XV-lea și găzduiește mormântul lui Alice din Namur. Realizată în stil gotic brabantin de către Matheus de Layens, aceasta are o imagine impresionantă, în incintă existând și opere de artă valoroase, precum sculpturile realizate de Jacques du Brolucq și picturile artiștilor Peter Paul Rubens, Floris de Vriendt, Theodoor van Thulden, Otto Venius și Michiel Coxie.

O altă clădire istorică valoroasă este și Clopotnița Mons, inclusă în anul 1999 în Patrimoniul Mondial UNESCO, unica realizată în stil baroc din Belgia, în secolul al XVII-lea. Înălțimea sa este de 87 m, iar carillonul are 49 de clopote.

Casa Presei sau Casa Spaniolă, clădită în secolul al XVI-lea din cărămidă, în stil tradițional spaniol, a fost refăcută la începutul secolului al XX-lea. Și sediul lojei masonice din Mons, ”Uniunea Perfectă” (fondată în anul 1721), construit în stil neoegiptean în anul 1890 atrage turiștii prin originalitatea sa. Rămășiță a zidurilor medievale ale orașului, Turnul Valenciennois, construit din gresie pe la mijlocul secolului al XIV-lea, a fost refăcut și deschis pentru public în anul 2009. Având zidurile groase de 4 m și o terasă amenajată în partea superioară, turnul a servit Festivalului de artă audiovizuală contemporană CitySonics.

O atracție anuală de mare succes este festivalul popular numit Ducasse de Mons sau Doudou, considerat ”patrimoniu oral și intangibil al umanității” (2005). Festivitatea își are originea în Evul Mediu (secolul al XIV-lea), ceremonia debutând prin ”Coborârea în altar”, așezarea acestuia pe Car dOr, purtarea sa prin oraș însoțit de reprezentanți ai breslelor și apoi întoarcerea la Biserica Colegiată Sainte

Waltrude. Partea laică o constituie spectacolul Luptei dintre Sf. Gheorghe și Dragon, numit și Lumecon, desfășurat în piața centrală a orașului. Dragonul are o statură impresionantă, atacând pe toți cei din jur, Sf. Gheorghe ucigându-l abia la a treia încercare, punând astfel capăt spectacolului, la orele 13 sunând și carillonul din Mons. Sunteți bine-veniți să participați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.