Transport persoane Buzau – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Buzau – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Buzau – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Buzau – Liege, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 05:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Belgia, deţinând autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi bună dispoziţie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând autostrăzile belgiene, am poposit într-o după-amiază plăcută în frumosul oraş francofon Liege, capitala provinciei Valonia, situat pe cursul râului Meuse, la confluenţa cu Ourthe. Liege este un important centru economic, istoric şi cultural, un activ port fluvial al Belgiei. Producător de arme încă din Evul Mediu, deţinător al unui mare complex siderurgic în sec. al XIX-lea, oraşul Liege are astăzi o industrie mai deversificată, precum construcţia de maşini, aero-spaţială, biotehnologia, industria alimentară – mare producător de bere şi ciocolată.

Timp de opt secole, Liege a fost şi capitala unui principat ecleziastic din Imperiul Romano-German, fondat de episcopul Notger, cu o istorie bogată în evenimente, oraşul fiind astfel deţinător al unor valoroase monumente religioase şi laice, adevărate comori de arhitectură ce deţin tezaure artistice de pictură şi sculptură, mai ales medievale, şi muzee. În centrul vechi al oraşului se află multe dintre acestea.

Capela Sf. Lambert a fost ridicată în sec. 7 pentru cinstirea Sf. Lambert, aici decedând în anul 727 şi Sf. Hubert, fost episcop de Liege. A devenit un loc de pelerinaj.

Palatul Prinţilor Episcopi a fost construit în sec.al XI-lea, reconstruit şi mărit în sec. al XVI-lea. Curtea sa este susţinută de 69 de coloane bogat ornamentate cu măşti şi figuri groteşti. În prezent găzduieşte judecătoria oraşului şi guvernul provinciei Valonia.

Muzeul Ansembourg sau Muzeul de Arheologie şi Arte Decorative, o clădire cu o arhitectură deosebită, a fost construit între anii 1735-1740 de către arhitectul Michel Willems. În incintă există colecţii de mobilier original de secol 18, adăpostite între pereţi decoraţi cu piele din Malines, cu tavane minunat ornamentate, tapiserii originale tradiţionale, portrete ş.a.

 

Transport persoane Buzau – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

 

Biserica Sf. Bartolomeu a fost construită în anul 1108 în stil romanic, de către arhitectul Renier de Huy, din gresie de cărbune, cupru şi zinc. Faţada roşie a fost finalizată în secolul al XII-lea. În secolul al XVIII-lea a fost renovată şi extinsă cu două turnuri specifice bisericilor romanice din ţinut, iar interiorul reamenajat în stil baroc cu influenţe franceze. În incintă se află lucrări de artă ale artiştilor locali, unele dintre acestea deja cunoscute: “Răstignirea” de Englebert Fisen, “Glorificarea Sfintei Cruci” de Flemalle Berthelot sau statuia Sfântului Roch, sculptată de Renier Panhay de Rendeux. De asemenea, mai există mulajul unui baptisteriu realizat la începutul sec. al XII-lea, care se sprijină pe 12 tauri ce simbolizează apostolii şi este decorat cu basoreliefuri.

Biserica Sfânta Cruce a fost consacrată în anul 979. Aici se află un triptic-relicvar din argint aurit realizat în sec. al XII-lea de Godefroy de Claire din oraşul Huy, precum şi cheia din bronz, cu dimensiunea de 37 cm, dăruită Sf. Hubert de către Papa Grigore II în anul 722, aceasta fiind una dintre cheile mormântului Sf. Petru de la Vatican.

Catedrala Sf. Paul a fost înfiinţată în anul 971, dar construcţia acesteia a început în sec. al XIII-lea, în stil gotic timpuriu, şi a durat mai multe secole. Este decorată cu frumoase opere artistice din sec. XII – XIX. Există în incintă un relicvariu-bust din argint aurit al Sf. Lambert, datând din 1512, şi o danie a lui Carol Temerarul, un grup realizat din aur emailat ce îl reprezintă pe duce împreună cu Sf. Gheorghe.

Continuăm prezentarea acestui tezaur luminos în articolul următor. Dar o vizită personală nu poate fi înlocuită, oricât de talentat ar fi povestitorul ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.