Transport persoane Buzau – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Buzau – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Buzau – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Buzau – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 03:00 din statie.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Buzau – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Continuând periplul prin orașul Heidelberg, ne-am oprit pe Podul Vechi, construit pe râul Neckar de către electorul Karl Theodor în anul 1788, astăzi una dintre cele mai apreciate atracții turistice din oraș. Podul a fost grav afectat în anul 1945 și reconstruit prin donații ale cetățenilor în anii 1946/47. O nouă reconstrucție a acestuia a avut loc și în 1969/70, podul având în prezent lungimea de 200 m și 7 m lățime, fiind realizat din piatră cu placare din gresie roșie. Pe al doilea și al șaptelea pilon se află statuile lui Karl Theodor și a Minervei, realizate de sculptorul Franz Conrad Link în anul 1970, originalele găsindu-se în Muzeul Kurpfalzisches. Podul este decorat cu balcoane clasiciste deasupra stâlpilor. La capătul sudic se află o poartă medievală cu turnuri gemene înalte de 28 m, aceasta fiind inițial integrată în fortificațiile orașului.

Muzeul Kurpfalzisches (Muzeul Palatinat) deține valoroase colecții de artă și istorie culturală ale orașului Heidelberg. Deschis inițial în anul 1908 într-o clădire devenită improprie, a fost mutat în noua locație în 1980. Exponatele sale, numeroase și prețioase sunt organizate pe mai multe secțiuni: arheologie, pictură, grafică, artizanat, sculptură, istoria orașului, precum și colecția de textile Max Berk.

Karlstor este o clădire istorică situată la capătul estic al orașului vechi, a fost construită între anii 1775-1781 și dedicată electorului Karl Theodor. A fost reproiectat în anul 1985. Are forma unui arc de triumf roman, concepție arhitecturală a lui Nicolas de Pigage, exteriorul fiind realizat de sculptorul Peter Simon Lamine. Stema electoratului, flancată de doi lei, se află pe poarta de est, iar la vest sunt portretele lui Karl Theodor și a soției sale.

Casa Cavalerului Sf. Gheorghe a fost construită din piatră între anii 1592-1595 de către comerciantul de pânză Carolus Belier, stabilit în Palatinat. Clădirea ridicată în stil renascentist este un frumos monument istoric și de arhitectură situat în mijlocul orașului vechi. A funcționat timp de 300 de ani ca han, ulterior devenind hotel. Fațada este realizată din gresie roșie prevăzută cu decorațiuni aurite, medalioane și busturi.

Castelul Heidelberg, monument istoric, este un complex de clădiri impresionante, punct de reper al orașului. A funcționat ca reședință a electorului din Palatinat până spre secolul al XVII-lea. A fost restaurat parțial și distrus în incendii, ultimul în anul 1764. Ruinele impozante domină valea râului Neckar. Datorită afluxului mare de turiști, castelul a intrat într-un program de reabilitare, în anul 2012 deschizându-se și un centru pentru vizitatori proiectat de Max Dudler. Dintre clădirile refăcute, impresionantă este Friedrichsbau, numită după electorul Friedrich IV și clădită între anii 1601-1607. Statuile strămoșilor sunt încorporate în fațada curții, sculptorul galeriei fiind Sebastian Gotz. La parter se află biserica castelului, care în prezent funcționează ca muzeu. Ottheinrischsbau, numită după electorul Otto Heinrich, este una dintre primele clădiri renascentiste din Germania, importantă în prezent și pentru stilul manierist german. Fațada clădirii este decorată cu 16 figuri alegorice, reprezentări din Vechiul testament și zei. Turnul Gros este una dintre fortificațiile electorului Ludwig V, înalt de cca 40 m, cu pereții groși de 7 m. Friedrich V a transformat partea superioară a construcției într-o sală de teatru. Două sculpturi din piatră îi reprezintă pe cei doi electori: Ludwig V și Friedrich V. În timpul verii aici se desfășoară diverse spectacole în aer liber, teatru și operetă. Castelul este deschis pentru vizite. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.