Transport persoane Buzau – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Buzau – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Buzau – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Buzau – Brno, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 03:00 din statie.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând plimbarea prin centrul vechi al orașului Brno, ne-am oprit privirile pe imaginea semeață a Catedralei Sf. Petru și Pavel, de secole dominându-i panorama impresionantă. Faimosul lăcaș de cult a fost ridicat pe locul fostului Castel Brno, clădit în secolele XI-XII. Catedrala Sf. Petru și Pavel a fost realizată în secolul al XIII-lea în stil gotic, suferind de-a lungul timpului modificări, fiind transformată în stil baroc în secolul al XVIII-lea și în stil neogotic în secolul al XIX-lea, turnurile sale având înălțimea de 84 m. Interiorul său a rămas însă predominant baroc. Din anul 1777 a fost sediul episcopiei Brno.

Unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură religioasă din centrul vechi este Biserica Sf. Mihail, construită pe structura realizată de Ordinul Dominican între anii 1228-1328. Între anii 1658-1679, Jan Krtitel Erna a reconstruit biserica în stil baroc.

 

transport-persoane-Cehia-Romania

 

Primăria Veche este însă cea mai veche clădire din Brno, fiind decorată cu simbolurile orașului, Dragonul și Roata. Portalul din piatră a fost proiectat de Anton Pilgram în stil gotic târziu în anul 1510, alte decorațiuni fiind realizate de Pietro Antonio Gabri în a doua jumătate a secolului al XVI-lea. Turnul de observație are 63 m în înălțime. În timpul verii, sălile istorice, precum Sala de Cristal, Sala Frescelor și Trezoreria, sunt deschise pentru public. Clădirea a fost sediul administrației orașului din secolul al XIV-lea și până în anul 1935. În prezent aici funcționează Centrul de Informare al Orașului Brno. Noua Primărie, situată nu departe de vechiul sediu, este găzduită într-un palat baroc a cărui fundație datează din Evul Mediu.

Fântâna Parnas, situată în piața de lângă Primăria Veche, a fost construită din bolovani între anii 1690-1695, simbolizând o peșteră. Cele trei statui alegorice, care decorează fântâna, amintesc de cele trei imperii antice: Imperiul Babilonian, Persia și Grecia.

Un alt lăcaș de cult, monument istoric și de arhitectură, este Biserica Sf. Tomas, la origine mănăstire augustiană, construită în anul 1350 de către margraful Jan Heinrich de Luxemburg, fratele împăratului Carol IV. Distrusă în timpul Războiului de Treizeci de Ani, a fost construită aici între anii 1662-1668 o biserică barocă după planurile lui Jan Krtitel Erna. În incintă sunt înmormântați fondatorul Jan Heinrich de Luxemburg și fiul său, împăratul Jobst de Moravia.

Sunteți bine-veniți să le vizitați !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau de la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.