Transport persoane Broșteni - Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Broșteni - Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Broșteni – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Broșteni – Lenzen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Broșteni - Bucecea, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Broșteni – Bucecea, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lenzen este un orășel din landul Brandenburg. Castelul Lenzen a fost datat în secolul al X-lea (cca 929), când a fost asediat și ocupat de conții Bernhard și Thietmar, comandanți ai unei armate săsești. Spre sfârșitul secolului al XII-lea, castelul era centrul unei așezări, în jurul anului 1200 construindu-se și un turn din piatră. În secolul al XIII-lea a fost deținut de margravele Brandenburgului, castelul servind și drept închisoare pentru regele danez Waldemar II (1227). Fortificațiile construite în secolul al XV-lea nu au salvat orașul însă orașul distrus de incendii în anii 1588 și 1703. După 1648, Lenzen a devenit un nod de transport poștal pe ruta Berlin-Hamburg. Secolul al XIX-lea a adus oarece dezvoltare economică și conexiunea la calea ferată. Din 1952 face parte din landul Brandenburg, actualmente fiind membru al ”Orașelor cu miezuri istorice”, orașul vechi fiind reabilitat și introdus în circuitul turistic.

Castelul Lenzen, ce datează din secolul al X-lea, a fost extins în perioada barocă, turnul său de veghe având o înălțime de 24 m. În prezent găzduiește muzeul de istorie locală, un hotel și un centru de conferințe. La intrarea în castel se află un grup de statuete din bronz ce reprezintă personaje celebre din istoria orașului, realizate de pictorul și sculptorul Bernd Streiter.

Turnul Blunt era situat lângă poarta de percepere a taxelor vamale și a făcut parte din vechea fortificație a orașului, căzută la începutul secolului al XVIII-lea.

Transport persoane Romania Germania

Actuala Primărie a orașului Lenzen a fost construită în anul 1713, turnul cu ceas fiind adăugat în 1756.

Biserica protestantă Sf. Ecaterina, construită din cărămidă în stil gotic, exista pe la începutul secolului al XVII-lea, suferind incendii în anii 1646 și 1703, prăbușirea turnului în 1751, reușindu-se finalizarea lucrărilor de reconstrucție în anul 1760. Imagini din perioada gotică târzie decorează arcadele, altarul (1652) este împodobit cu picturi ce reprezintă Cina cea de taină, iar amvonul (1759) este decorat cu ornamente sculptate rococo. Fontul de botez datează de la 1486, cazanul fiind susținut de patru figurine reprezentând pe Sf. Ecaterina. Candelabru de alamă ornat datează de la 1656. Pietrele funerare și epitafurile unor persoane de vază decedate în secolele XVI-XVIII completează imaginea interiorului bisericii. Orga, existentă din secolul al XVIII-lea, a fost restaurată între anii 2005-2007.

O plimbare prin centrul vechi, cu multe case rezidențiale restaurate, ce datează din secolele XVIII-XIX, reprezintă o interesantă și frumoasă călătorie în timp. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile stabilite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.