Transport persoane Breaza - Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Breaza - Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Breaza – Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Breaza – Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Breaza - Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Breaza – Lollar, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lollar este un oraș din landul Hesse, străbătut de micul râu Lumda. A fost atestat documentar pentru prima oară în anul 1242 într-un document al Mănăstirii Amsburg. Între anii 1570-1821 în localitate exista și instanță de judecată. Secolul al XIX-lea a deschis calea dezvoltării economice prin înființarea unor fabrici, în prezent cea mai importantă companie industrială fiind Bosch Thermotechnik GmbH, cu aprox. 1000 de angajați. Din anul 1949, Lollar face parte din landul Hesse, în 1974 primind și statutul de oraș.

Câteva obiective turistice, importante ca vechime și arhitectură, atrag atenția. Declarate monumente culturale, constituie o moștenire istorică valoroasă și sunt des vizitate de turiști.

Castelul Friedelhausen, situat pe râul Lahn, în apropierea orașului Lollar, este format din două clădiri distincte: Castelul Vechi, menționat în secolul al XIII-lea ca proprietate a familiei von Rolshausen, a fost reconstruit în anul 1564 și vândut familiei von Nordeck în anul 1851; Castelul Nou a fost construit din piatră de dr. Adalbert Freiherr von Nordeck în jurul anului 1851, după proiectul arhitectului englez John Dobson, având coroană crenelată și turnuri la colțurile clădirii. Castelul este deținut în prezent de familia von Schwerin.

Transport persoane Romania Germania

Biserica evanghelică din Odenhausen (Lollar), este o bazilică romanică din piatră datând din secolul al XI-lea, turnul baroc fiind construit în secolul al XVIII-lea. Biserica a fost construită între secolele XI-XIII, preotul Conrad fiind menționat în anul 1256, însă biserica este atestată documentar în 1271. În secolul al XVI-lea s-au operat modificări datorate incendiului din 1584. De-a lungul timpului s-au mai făcut modificări și renovări, între anii 1969-1971 producându-se o reconstrucție masivă și schimbarea mobilierului. Mai există altarul din blocuri de gresie din epoca romană, crucifixul din secolul al XV-lea și un amvon din lemn de la 1584, pictat cu motive florale.

Biserica protestantă Kirchberg (Lahn) a fost construită în stil gotic târziu, între anii 1495-1508, pe fundația unei clădiri romanice, cu fonduri provenind din donații. Reforma a fost introdusă în 1527, iar între 1567-1604 parohia luterană a fost condusă de landgrave Ludwig IV. Morminte ale familiilor von Rolshausen, von Selle și Friedelhausen, din jurul anului 1600, sunt decorate cu statui, ornamente, steme și epitafuri aflate pe pereții bisericii.

Biserica fortificată protestantă Salzboden a fost construită în stil gotic timpuriu în secolul al XIII-lea și extinsă în secolul al XVI-lea, turnul medieval fiind înlocuit. Operațiuni de reconstrucție și extindere au avut loc în 1807 și 1978. Galeria de la 1600 este decorată cu sculpturi, imaginile biblice de pe parapet și picturile fiind realizate de Georg Ernst Justus Kayser și fiul său, Johann August de la Gladenbach, în stilul Renașterii târzii. Mormintele din interiorul bisericii datează de la sfârșitul secolului al XVI-lea și începutul secolului al XVII-lea, unii membri ai familiei von Rolshausen găsindu-și odihna veșnică în acest lăcaș. Cenotaful din perete, cu inscripție, stemă și un blazon, este din anul 1586.

O plimbare prin acest oraș prietenos și interesant este foarte reconfortantă. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.