Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:30 din statie OMV.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Belgia și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Schaerbeek este o comună frumoasă din Regiunea Capitalei Bruxelles, Belgia. Prima mențiune a unei așezări cu numele Scarenbecca a apărut într-un document emis în anul 1120. Porecla ”Orașul măgarilor” amintește de tradiția transportului de vișine spre piață, zona fiind cândva cultivată intens cu vișini. La începutul secolului al XIV-lea așezarea făcea parte din Ducatul de Brabant, în această perioadă fiind construită Biserica Sf. Servatius, reconstruită peste cinci secole, în anul 1879. Spre sfârșitul secolului al XIV-lea, zona din jurul comunității a fost transformată în terenuri de vânătoare, statutul rural al acesteia rămânând neschimbat până în secolul al XVIII-lea.

Spre sfârșitul secolului al XIX-lea, localitatea a intrat într-o perioadă de transformări, când au fost construite mai multe clădiri civice, precum Primăria, Gara, Biserica Regală Sf. Maria și reședințe private, introducându-se noile stiluri arhitectonice Art Nouveau și Art Deco.

Printre clădirile istorice mult admirate pentru arhitectura lor deosebită, Biserica Regală Sf. Maria ocupă un loc de frunte. Dedicată reginei Louise-Marie, biserica a fost proiectată de arhitectul Louis van Overstraeten și construită în stil eclectic, într-o combinație de elemente neoromanice și neogotice cu influențe bizantine, vitraliile fiind create de artistul belgian Jean-Baptiste Capronnier. Clădirea a fost ridicată între anii 1845-1885 și sfințită în anul 1902. A fost restaurată, primind statut de monument protejat în anul 1976.

Primăria din Schaerbeek este o minunată clădire impozantă, construită în anul 1887 de către arhitectul Jules-Jacques Ysendijck. A fost declarată monument de patrimoniu în anul 1995.

Clădirea stației de cale ferată Schaerbeek a fost realizată în stil neorenascentist flamand după proiectul arhitectului Franz Seulen și construită în etape, începând cu anul 1890. A fost declarată monument în anul 1994. Muzeul național de cale ferată Train World, aflat la Gara Schaerbeek, a fost inaugurat în anul 2015 de către regele Philippe.

Maison Autrique este prima casă construită de arhitectul belgian Victor Horta în stil Art Nouveau, în anul 1893 la Schaerbeek. Clădirea era destinată prietenului său, Eugene Autrique, și are toate caracteristicile stilului Art Nouveau: stâlpi din fier, sgraffiti, vitralii, mozaicuri și elemente decorative de inspirație florală. Casa Autrique a fost cumpărată de municipalitate în anul 1990, renovată și deschisă pentru public, primind în 2005 Medalia Europa Nostra.

Schaerbeek este o localitate minunată, care oferă multe locuri frumoase și demne de atenția și admirația noastră. Sunteți bine-veniți!

Bilet autocar Romania Belgia

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-persoane pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.