Transport persoane Brasov – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Brasov – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 14:30 de langa benzinaria OMV – autogara.

Cu Danytur prin Cehia ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

La pas prin Praga și plimbarea ne-a adus în fața ochilor priveliștea încântătoare a minunatelor grădini și a Palatului Wallenstein, primul palat baroc din capitala Cehiei, construit de comandantul militar Albrecht von Wallenstein între anii 1624-1630. Grădinile au și astăzi aceeași înfățișare, aceeași structură, cu fântâni și grupuri de statui, găzduind uneori concerte în aer liber. Pavilionul grădinii este decorat cu fresce spectaculoase, iar în vechea școală de echitație sunt expuse opere de artă ale Galeriei Naționale. În Palatul Wallenstein funcționează Senatul Cehiei.

 

Transport persoane România Cehia și Cehia România

 

Palatul Thun-Hohenstein, fostă clădire a parlamentului local în 1801, are pe portal doi vulturi cu aripile deschise. Placa montată menționează că aici s-a întrunit primul parlament al Cehoslovaciei la 14 nov. 1918 și i-a detronat pe Habsburgi.

Mănăstirea Strahov, construită în secolul al XII-lea (cca 1149), în timpul domniei lui Vladislav II al Boemiei, a găzduit un ordin religios romano-catolic fondat în anul 1120 de Sf. Norbert din Xanten, monahii fiind numiți Norbertinii sau Părinții Albi. Distrusă într-un incendiu în anul 1258, a fost refăcută de starețul Strahov după anul 1586, reconstruită în 1679 și apoi în 1742 în stil baroc.

În complexul de clădiri al mănăstirii sunt cuprinse Biserica Sf. Fecioare Maria, Galeriile de artă Strahov și Biblioteca Strahov. Aceasta din urmă, găzduită în săli minunat decorate cu fresce baroce, deține o valoroasă colecție de carte de peste 130000 de volume și cca 3000 de manuscrise. Cea mai veche carte este Evanghelia Strahov, ce datează din secolul al X-lea, și lucrarea lui N. Copernic – ”De revolutionibus Orbium Coelestium”, apărută în anul 1543. Cele două încăperi principale ale bibliotecii, Sala Teologilor (1679) și Sala Filozofilor( 1780), sunt bogat decorate cu fresce baroce și mobilier din lemn de nuc cu încrustații din aur.

În biserică se află și o orgă construită în anul 1774, la care, se spune că ar fi cântat în anul 1787 compozitorul austriac W.A. Mozart. Sunteți bine-veniți să vizitați aceste comori, moștenire istorică și culturală deosebit de valoroasă !

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internat (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.