Transport persoane Brasov – Mainz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Mainz, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Mainz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Brasov – Mainz, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 06:00 de la gara.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce asigură vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta starea de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Brasov – Mainz, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Mainz, capitala landului Renania-Palatinat, este un frumos oraș situat pe Rin, la confluența cu râul Main. Întemeiat de romani în secolul I î.Hr. ca fortăreață militară la granița nordică a Imperiului Roman, Mainz s-a dezvoltat mai mult abia spre secolul al VIII-lea, devenind capitala Electoratului de Mainz. În Catedrala din Mainz, monument de arhitectură gotică și barocă fondat în anul 976, se află mormintele și monumentele funerare ale foștilor electori-arhiepiscopi-principi, precum și opere de artă religioasă deosebit de prețioase, între care statuile Sf. Boniface și ale Madonnei. În perioada Evului Mediu au fost încoronați aici câțiva monarhi importanți.

În Mainz a locuit Johannes Gutenberg, inventatorul tiparului mobil, care a realizat aici în jurul anului 1450 primele sale cărți, între care și Biblia. Actualmente, prin poziția sa, Mainz este un important centru de transport, dar și de producere și comercializare a vinului, cu tradiție încă din epoca romană.

Mainz este deosebit de atractiv și prin monumentele sale de arhitectură, unele dintre acestea fiind purtătoare ale istoriei orașului de aproape un mileniu. Biserica Sf. Ioan, situată în centrul istoric, este cea mai veche biserică din Mainz, construcția sa începând înainte de anul 910. A fost clădită în stil carolingian, cu elemente stilistice noi apărute de-a lungul veacurilor. Inițial a fost dedicată Sf. Martin din Tours, apoi Sf. Salvator, consacrat în anul 911 de arhiepiscopul Hatto I, servind drept catedrală până în 975. Se presupune că biserica a fost construită în secolul al VII-lea, fiind refăcută ulterior, dar păstrând parțial zidurile din piatră originale.

Marktbrunnen din Mainz este o frumoasă fântână renascentistă situată în apropierea catedralei. A fost donată de Albert de Brandenburg, elector și arhiepiscop de Mainz. A fost realizată în atelierul lui Hans Backoffen în jurul anului 1519, de către sculptorul Peter Schro, elev înzestrat al acestuia. Fântâna, creată din gresie roșie cu baldachin pe stâlpi, a căpătat în anul 1890 și o statuie a Madonnei în partea de sus, operă a sculptorului Valentin Barth. Rama în formă triunghiulară poartă inscripția donatorului.

Palatul Electoral este fosta reședință a arhiepiscopului de Mainz, un important și interesant monument arhitectonic renascentist. Construcția unui castel s-a făcut între anii 1478-1480, restaurat în stil renascentist după războiul din 1552. Un nou palat s-a construit începând cu anul 1627, în etape, și finalizat în 1802. A fost restaurat în anul 1827 și reconstruit între anii 1948-1949, respectându-se particularitățile stilistice. În prezent, palatul găzduiește Muzeul de Istorie Romană și Germană, precum și săli de conferințe și spectacole.

Transport persoane Germania Romania de la domiciliu

Biserica gotică Sf. Ștefan a fost construită în anul 990 la dorința arhiepiscopului Willigis, acesta fiind înmormântat aici în 1011. A fost reconstruită în perioada Evului Mediu târziu, între anii 1267-1340, fiind una dintre cele mai vechi biserici gotice din zonă. Ferestrele corului au fost create între anii 1978-1985 de către artistul evreu Marc Chagall, în nuanțe predominant albastre. Sunt minunat ilustrate scene din Vechiul Testament. Sunteți invitați să le admirați!

Bilet autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția călătorilor, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.