Transport persoane Brașov - Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brașov - Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brașov – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Brașov – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Brașov - Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Brașov – Lubbenau, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lubbenau este un oraș din landul Brandenburg, membru al grupului ”Orașe cu miezuri istorice”. Se află situat în apropierea Rezervației Biosferei Spreewald, mărginit la nord-est de râul Mare.

Ținutul a fost locuit din vremuri mai vechi, dar informații documentate despre castelul (castrum) existent la Lubenowe în 1301 marchează începuturile așezării. În anul 1476, Lubbenau a primit statutul de oraș, dar abia în 1496 și privilegiile respective. Ocupația locuitorilor era în continuare creșterea animalelor, pescuitul și pomicultura. În secolele XVII-XVIII, două incendii și inundații au distrus orașul, refăcut ulterior. În secolul al XIX-lea, Lubbenau a prosperat prin înființarea unor fabrici de textile, de alimente, precum și prin construirea unei centrale electrice și deschiderea minelor de lignit. Orașul și-a mărit numărul de locuitori și s-a extins. În anul 1998 i s-a acordat titulatura de ”stațiune aprobată de stat”, în 2009 a primit titlul ”Locul diversității” acordat de guvern, câștigând și concursul ”Mission Olympic”.

Moștenirea istorică foarte valoroasă, transformată în obiective turistice atractive, este pusă în valoare de aceste monumente culturale minunate și bine conservate, a căror vârstă depășește câteva veacuri și a căror frumusețe încântă.

Castelul Lubbenau, realizat în stil neoclasic între anii 1817-1839, este considerat un monument de arhitectură. A fost proprietatea contelui zu Lynar, construit în stil medieval în secolul al XVI-lea de către Rochus Guerrini Graf zu Lynar, venit aici în anul 1568. În jurul anului 1600 a fost refăcut în stil renascentist. Turnurile au fost adăugate în 1839, când a fost din nou refăcut. Parcul din jurul castelului a fost creat după planurile peisagistului Peter Joseph Lenne. În anul 1928 a trecut în posesia lui Wilhelm Graf zu Lynar. Un muzeu al castelului, ce deținea o colecție valoroasă de portrete de familie, pamflete ale lui Martin Luther, instrumente muzicale și arme, precum și alte obiecte de artă prețioase, a fost deschis în 1932. La sfârșitul secolului XX, clădirea a fost renovată și transformată în hotel, iar bustul lui Rochus Graf zu Lynar amplasat în apropiere. Ansamblul este completat de o Orangerie, clădirea barocă a Cancelariei vechi (c.1745-1748) și Clădirea cu iederă sau Ivy House (c.1744-1746), pe jumătate din lemn, locuită până în 1960 de membrii familiei zu Lynar.

Transport persoane Romania Germania

Lăcașurile de cult sunt bine conservate, având o vârstă de peste două secole: Biserica Lubbenau-Neustadt, construită în stil gotic în 1869 ca o capelă de cimitir și reconstruită ca biserică în 1959; Biserica satului Hindeberg, construită în 1841 pe fundația unui lăcaș distrus de un incendiu în 1834, turnul fiind ridicat în 1888 (Fontul baptismal datează din anul 1664, iar două sfeșnice reprezintă donația contelui și contesei zu Lynar, din anul 1693); Biserica satului Zerkwitz există din 1315 și a fost reconstruită în stil neoclasic între anii 1770-1841 pe locul bisericii medievale demolată în 1769 (Ferestrele color ale altarului cu imaginea Răstignirii și Învierii lui Iisus Hristos au fost pictate de către Hugo Jaeckel din Berlin în anul 1896).

Muzeul Spreewald este amplasat într-o clădire construită în anul 1850 – Torhaus, colecțiile sale cuprinzând exponate ce prezintă istoria regiunii Spreewald. Muzeul a fost înființat în anul 1899, funcționând în clădirea Kirchplatz, apoi între 1950-1998 în Cancelaria veche a Castelului Lubbenau, la colecțiile sale fiind adăugate și cele deținute de familia zu Lynar. Din 1999, Muzeul Spreewald se află în clădirea Torhaus, folosită inițial ca primărie, judecătorie regală (1910), închisoare și, în final, ca muzeu.

Wotschofska este o insulă în Spreewald, unde se află și un restaurant, declarat monument al orașului Lubbenau. Acesta a fost construit în locul unei case de oaspeți (1894) ce trebuia să promoveze turismul pe insulă, realizându-se și o cale de acces terestră și chiar un loc de joacă pentru copii. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.