Transport persoane Brasov – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Liege, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Brasov – Liege, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 14:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Belgia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi bună dispoziţie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând periplul nostru prin frumosul oraş francofon Liege, ne-am oprit atenţia asupra câtorva mult apreciate edificii şi instituţii culturale, deţinătoare ale unei valoroase moşteniri istorice:

Biserica Sf. Jacob a fost construită pe locul unei vechi abaţii benedictine, în stilul gotic flamboiant. Faţada, realizată în anul 1558, reprezintă însă stilul renascentist. Deasupra intrării nordice se află un basorelief ilustrând Încoronarea Fecioarei. Bolţile care acoperă nava au compartimente în mijlocul cărora au fost pictate medalioane. Majoritatea statuilor adăugate la coloane au fost realizate de Jean Delcour. Cheile de boltă sunt decorate cu sculpturi, iar vitraliile datează din sec. al XVI-lea.

Muzeul Vieţii Valone se află situat într-o fostă mănăstire minorită construită din cărămidă şi piatră şlefuită în stilul Renaşterii mosane, în sec. al XVII-lea. Colecţia de exponate a acestui muzeu de etnografie şi folclor ilustrează modul de viaţă, arta şi credinţele populare de altădată. În incintă se mai află şi o interesantă colecţie de cadrane solare şi marionete reprezentând personaje locale.

 

Transport persoane Romania Belgia

 

Muzeul de Artă Religioasă, situat în centrul oraşului, prezintă istoria artei religioase din Evul Mediu şi până în prezent, colecţii de pictură, sculptură, orfevrărie, o machetă a vechii Catedrale Sf. Lambert, precum şi o expoziţie de statui care ilustrează cronologic evenimentele religioase din oraş.

În Parcul Boverie se află Muzeul de Artă Modernă, deţinător al unei valoroase colecţii de picturi din secolele XIX şi XX, cu opere semnate de Picasso, Monet, Chagall, Pissaro, Kokoschka şi de pictori belgieni.De asemenea, mai găzduieşte şi o colecţie de 26000 de gravuri din sec. al XIX-lea şi până în prezent.

Alte muzee interesante, aflate pe faleza râului Meuse, atrag numaidecât atenţia amatorilor în domeniu:

Muzeul de Arme deţine o colecţie de arme mici, care ilustrează tradiţia fabricării de arme în Liege ce datează din secolul al XIV-lea.

Muzeul Curtius este găzduit în fosta vilă a lui Jean Curtius, negustor din secolul al XVI-lea. Pot fi văzute artefacte din perioada romană şi din Evul Mediu. Se remarcă Evangheliarul lui Notger, realizat în fildeş în anul 1000, decorat cu emailuri în sec. al XII-lea şi cu plăci de alamă; Timpanul lui Apolo, din piatră, datând din sec. al XII-lea; o Fecioară sculptată în gresie din cărbune.

Muzeul Sticlăriei deţine o colecţie de peste 10000 de obiecte din sticlă, datând din sec. al V-lea î.Hr. şi până în prezent, remarcându-se obiecte din sticlă stratificată Art Nouveau şi Art Deco (Galle, Daum, Lalique) ş.a.

Şi nu putem uita celebrul Le Perron, monument amplasat în Place du Marche, format dintr-o fântână înconjurată de arcade pe care se sprijină grupul “Celor Trei Graţii”, realizat de Jean Delcour. Mulţi ani simbol al oraşului Liege, monumentul reprezintă ideea de independenţă şi libertate a cetăţenilor săi.

Vă invităm să le vizitaţi ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.