Transport persoane Brasov – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Brasov – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:30 statia OMV – autogara.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Brasov – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Kronach este unul dintre frumoasele orașe ale landului Bavaria, situat la poalele Pădurii Franconiene, străbătut de râurile Hasslach, Kronach și Rodach. Așezarea, amplasată pe rute comerciale importante, a fost menționată în anul 1003 în cronica lui Thietmar von Merseburg ca ”Urbs Crana”. Împăratul Heinrich V a donat așezarea în anul 1122 Episcopiei din Bamberg, care a păstrat dominația asupra orașului până la începutul secolului al XIX-lea, acesta trecând apoi la Electoratul Bavariei.

La mijlocul secolului al XIII-lea a apărut prima mențiune despre Castelul Rosenberg. Acesta este în prezent o construcție barocă, una dintre cele mai bine conservate fortărețe din Bavaria. Castelul a fost modificat și extins în secolele următoare, unele zone fiind reconstruite și fortificate, transformându-se construcția medievală într-una modernă. Se spune că fondatorul cetății a fost episcopul Otto I von Bamberg. Numele Rosenberc a apărut pentru prima oară într-o scrisoare de la Papa Inocențiu IV, datată 1249, iar în anul 1260 a apărut forma ”Castrum in Ronsseberg”.

Cetatea Rosenberg este astăzi monument istoric introdus în circuitul turistic, fiind considerată un exemplu al dezvoltării construcției militare germane din Evul Mediu până la barocul târziu, păstrând turnurile din secolele XII-XVI. La extinderea cetății au participat faimoșii arhitecți ai timpului – Maximilian von Welsch și Balthasar Neumann, poarta barocă fiind realizată de Antonio Petrini.

Din anul 1983 găzduiește Galeria Franconiană, o secție a Muzeului Național Bavarez. Colecțiile sale prezintă arta franconă între secolele XIII-XVI, cu o expoziție separată pentru Tilman Riemenschneider și Lucas Cranach. De asemenea sunt prezente și lucrări de artă din Franța și nord-vestul Germaniei. O altă parte din castel a fost utilizată ca hostel, restaurant, cafenea, centru de informare și documentare privind istoria cetății, un muzeu din piatră pe cetate, precum și săli pentru diverse evenimente.

O tradiție formată între anii 1995-2015 este cea a Festivalului Faust, prelungit ulterior sub numele Festivalul Rosenberg, pe scena din Bastionul Sf. Heinrich fiind prezentate piese de teatru clasic și modern, în diverse concepții regizorale.

Festivalul de muzică Cetatea stâncilor, anual din 2007, este organizat de Kronacher Kulturtreff Struwwelpeter, vizând adolescenții și tinerii.

Târgul de trandafiri, tradițional din 2007, prezintă produse și informații despre grădina tematică, în special cea de roze.

Festivalul Crana Historica oferă o călătorie prin veacuri trecute, o tabără, o piață istorică, o paradă militară, muzică și jocuri, spectacole de arme și delicii culinare pe placul tuturor. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.