Transport persoane Brasov – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Brasov – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Brasov – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Transport persoane Brasov – Schaerbeek, Romania – Belgia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:30 din statie OMV.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Olanda și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce favorizează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Brasov – Breda, Romania – Olanda cu autocar, microbuz

Străbătând Olanda, ne-am propus un popas în frumosul oraș-municipiu Breda, situat la confluența râurilor Mark și Aa, în Brabantul de Nord. Aflat în subordinea Sfântului Imperiu Roman încă din secolul al XI-lea, orașul Breda a devenit municipiu în anul 1252, primind și dreptul de fortificare. În veacurile următoare a avut numeroși conducători, intrând între secolele XV-XVIII în posesia Casei de Nassau, care a avut un rol important în orientarea arhitecturală a orașului, două clădiri – respectiv palatul renascentist construit de arhitectul italian Tommaso Vincidor din Bologna și Grote Kerk, devenite punctele sale principale de reper, martore tăcute ale unui trecut zbuciumat și vizitate constant de mulți turiști.

În anul 1534, Henric III de Nassau-Breda a reconstruit fortificațiile medievale, iar în 1610 a apărut și Poarta Spaniolă, considerată monument comemorativ. Castelul Breda, clădit în apropierea fortăreței orașului, a fost refăcut în secolele următoare, în 1536 fiind transformat într-un palat renascentist de către Henric III de Nassau-Breda. A fost definitivat de fiul său, Rene de Chalon, care a construit și capela în anul 1540. Castelul a trecut ulterior în posesia lui Wilhelm I de Orania și refăcut între anii 1686-1695, în 1826 fiind pus la dispoziția Academiei Regale Militare de către Wilhelm I al Olandei.

Grote Kerk sau Biserica Maicii Domnului, este o construcție în stil gotic brabantin, având un turn înalt de 97 m. Prima biserică din piatră a orașului exista încă din 1269. Un nou lăcaș de cult a fost ridicat începând cu anul 1410 și refăcut între anii 1509-1547, fiind reconstruit în 1702 și restaurat ulterior de mai multe ori, păstrând însă imaginea originală. Aici se află și mausoleul Casei de Orania-Nassau, capela fiind construită între anii 1520-1525. Frescele de pe bolta capelei au fost realizate în anul 1533 de către pictorul italian Tommaso de Andrea Vincidor, reprezentând o minunată operă de artă. În mausoleu sunt înmormântați 17 membri ai familiei regale olandeze.

O altă clădire cu o arhitectură originală și interesantă este Koepelgevangenis, fostă închisoare construită între anii 1882-1886, având în componență un panopticon, inventat în anul 1791 de către Jeremy Bentham pentru supravegherea deținuților. A fost declarată monument național în anul 2001, fiind în prezent utilizată pentru diverse evenimente.

Muzeul Stedelijk, deschis în anul 2017, este un muzeu național dedicat promovării artelor vizuale din Breda, orientat spre film, design, fotografie, modă, arhitectură și jocuri. Muzeul are propriul magazin, o cafenea și un auditorium, precum și un program de educație pentru elevi și studenți.

Orașul Breda a fost un important centru al industriei alimentare, cunoscut mai ales pentru producția de bere, limonadă și ciocolată. Actualmente are însă o economie bazată pe afaceri, comerț, logistică și servicii, multe companii internaționale stabilindu-și sediul aici: Albott Laboratories, General Electric, ExxonMobil, Texaco, Scania, Dockwise, Toshiba, Alfa Laval, General Motors, Ritchie Bros.Auctioneers și Amgen. Industria alimentară este reprezentată se către Hero Group, Perfetti Van Melle, Anheuser-Busch Inbev, oferindu-se multe locuri de muncă.

Transport persoane Olanda Romania de la domiciliu

Turiștii interesați pot vizita străzile comerciale Eindstraat, Wilhelminestraat și Ginnekenweg, unde se află magazine cu mărfuri de calitate și suveniruri la prețuri convenabile. Sunteți bine-veniți!

Bilete autocar Olanda Romania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele pentru autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.