Transport persoane Braila – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Braila – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Braila – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Braila – Kronach, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 05:00 din statia garii.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Braila – Heidelberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Heidelberg, popasul nostru în prag de primăvară, este un frumos oraș din landul Baden-Wurttemberg, situat pe râul Neckar, într-o zonă cu cinci rezervații naturale.

După plecarea romanilor de pe teritoriul Rinului (260), Heidelberg a devenit în anul 506 parte a regatului franc. Multe dintre așezările din acea zonă s-au format în secolul al VI-lea, apărând documentate în Lorsch Codex în secolul al VIII-lea și ulterior. Numele Heidelberch a apărut într-un document al Mănăstirii Schoenau din anul 1196, locul fiind deținut de Episcopia din Worms. Tot în acest an este semnalată prezența unui castel, precum și existența Bisericii Sf. Petru, cea mai veche biserică a orașului, fondată de Dieceza din Worms.

Orașul a fost fondat în jurul anului 1220, un pod peste râul Neckar fiind menționat în anul 1284. În secolul al XIII-lea, sub Ludwig II, Heidelberg a devenit aproape o reședință regală, caracterul acesteia menținându-se și în secolul al XIV-lea. Electorul Ruprecht I a fondat în anul 1386 Universitatea din Heidelberg, aceasta fiind a treia universitate din Sfântul Imperiu Roman și prima de pe teritoriul german. În anul 1392 orașul a fost extins, în 1400 electorul Ruprecht III a fost ales rege romano-german, Heidelberg devenind o reședință regală.

Două dintre clădirile vechi ale orașului, Biserica Sf. Petru și Biserica Duhul Sfânt, sunt considerate în prezent importante monumente istorice și de arhitectură, atractive obiective turistice.

Biserica Sf. Petru, fondată în anul 1196 de către Dioceza din Worms, dar trecută ulterior sub patronajul Universității din Heidelberg, a fost reconstruită în stil gotic târziu între anii 1485-1496 și extinsă mult. Între anii 1689-1693 a fost distrusă de un incendiu devastator și reconstruită ulterior în stil baroc. În secolul al XIX-lea, biserica a fost refăcută din nou în stil neogotic, capela universitară păstrând stilul medieval. Refacerea elaborată din secolul al XXI-lea a schimbat mult imaginea bisericii, ferestrele vitrate făcând o impresie deosebită. O statuie modernă a lui Iisus Hristos, realizată în anul 2008 de sculptorul Lee Choon-Mann, a fost amplasată în apropiere. De-a lungul timpului în incintă au fost îngropați numeroși profesori universitari, pe pereți aflându-se cca 150 de epitafuri. Pe lângă serviciile religioase, deseori au loc concerte de muzică sacră sau clasică, prezentări științifice sau discuții academice.

Biserica Duhul Sfânt, cea mai mare biserică din Heidelberg, se află situată în mijlocul orașului vechi și a fost construită din blocuri de gresie sculptată între anii 1398-1515, aici fiind înmormântați principii electori din Palatinat. În prezent, în biserică se mai află doar mormântul fondatorului, electorul Ruprecht III, rege german Ruprecht I. Inițial doar capelă a Bisericii Sf. Petru, aceasta a funcționat ulterior ca biserică universitară până în secolul al XIX-lea. A fost grav avariată în incendiul din anul 1693, între 1698-1700 începând reconstrucția lăcașului. În anul 1709 a fost terminat turnul baroc înalt de 38 m, deasupra portalurilor centrale de la nord și sud aflându-se stema electorului Johann Wilhelm și a soției sale, Anna Maria Luisa de Medici, care reconstruiseră biserica. În galerie a existat colecția de cărți a electorului Ludwig III, ulterior devenită celebra Bibliotecă Palatină. Deși jefuită în secolul al XVII-lea, multe cărți au fost restituite și se află în Biblioteca Universității din Heidelberg. Sunteți bine-veniți să o vizitați!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.