Transport persoane Braila – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Braila – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Braila – Gent, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Braila – Gent, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 05:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute la început de toamnă pe trasee europene, ruta România-Belgia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi bună dispoziţie până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Continuând periplul nostru în această după-amiază însorită prin frumosul oraş Gent, ne-am oprit atenţia asupra unor obiective turistice ajunse celebre în întreaga lume:

Castelul Gravensteen sau Castelul Contelui este situat în mijlocul oraşului, pe malul râului Lys. În sec. al XI-lea, Robert the Frisian a construit în acest loc o casă din piatră înconjurată de ziduri groase de 2 m. Castelul a fost construit în anul 1180 de către Filip de Alsacia, conte de Flandra, şi a funcţionat ca reşedinţă nobiliară până în sec. al XIV-lea. Arhitectura sa a fost inspirată de castelele fortificate ale cruciaţilor din Siria. În castel există şi un muzeu dedicat armurilor şi armelor, existând lănci şi săbii din acea perioadă. Nu departe se află Casa capetelor încoronate, cu medalioane ce înfăţişează conţii de Flandra.

Biserica Sf. Nicolae, dedicată comercianţilor, a fost construită pe fundaţia unei biserici mai vechi, în stil gotic flamand, din pietre gri şi albastre, între anii 1200-1430. Orga a fost realizată de celebrul constructor de orgi, francezul Aristide Cavaille Coll. Ample lucrări de renovare s-au desfăşurat în sec. al XVIII-lea.

 

transport persoane Romania Belgia

 

Muzeul de Arheologie din Gent sau Muzeul Bijloke funcţionează în incinta Mănăstirii Bijloke din anul 1928. Lăcaşul mănăstiresc a fost fondat în sec. al XIII-lea de către familia Utenhove. Clădirea muzeului, realizată în stil gotic şi având un aspect bine conservat, deţine colecţii de exponate axate pe viaţa cotidiană a localităţii în sec. XII-XVIII, precum şi arme, obiecte religioase, sculpturi şi picturi, printre care celebra “Panorama oraşului Gent în anul 1534”.

Muzeul Municipal de Artă Contemporană a fost inaugurat în anul 1913 şi redeschis în 1999 cu numele Stedelijk Museum voor Actuele Kunst şi se află în centrul Citadelpark. Exponatele reprezintă picturi, sculpturi, desene şi gravuri realizate de artişti belgieni şi străini în ultimii 50 de ani.

Muzeul van Alijn din Gent este situat în Casa Alijns şi este un muzeu folcloric ce datează din anul 1962, dar clădirea care-l găzduieşte are un istoric interesant, datând din sec. al XIV-lea. Colecţia deţine exponate ce ilustrează viaţa cotidiană din Gent în sec. XIX şi XX, prezentând obiecte religioase sau necesare practicării meşteşugurilor, întreţinerii vieţii sau petrecerii timpului liber.

Graslei şi Korenlei sunt sunt puncte de plecare pentru călătoriile pe canale, care pe timp de noapte prezintă o imagine feerică. Pe cheiurile acestora se află clădiri istorice reprezentate de case cu frontoane ale breslei negustorilor şi comercianţilor, care datează din sec. al XII-lea. Un pod aflat la capătul sudic – Podul Sf. Mihai, oferă o privelişte minunată asupra edificiilor de pe Graslei, pe râul Lys. Vă învităm să le vizitaţi ! Sunteţi bine-veniţi !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.