Transport persoane Botosani – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Botosani – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Botosani – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Botosani – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din statia garii la ora 06:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Botosani – Salzwedel, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Salzwedel este un oraș din landul Saxonia-Anhalt, străbătut de râurile Salzwedeler ”Silly” și Jeetze. Se presupune că așezarea a existat încă din secolul al IX-lea. Castelul Salzwedel este atestat documentar abia în anul 1112 ca ”Saltwidele”, așezarea ajungând în secolul al XIII-lea sub conducerea margrafilor Johann I și Otto III. A primit statutul de oraș în anul 1233. O nouă așezare a apărut în apropiere în 1247, cele două unindu-se abia în 1713. Între anii 1263-1518 Salzwedel a fost membru al Ligii Hanseatice, având o activitate comercială înfloritoare. Râul Jeetze a asigurat mulți ani transportul mărfurilor, meșteșugul țesutului susținând de asemenea economia orașului. În anul 1870 s-a făcut racordarea la rețeaua feroviară.

Castelul Salzwedel a fost construit prin secolul al IX-lea cu scopul de a proteja ruta comercială Magdeburg-Luneburg. A fost asediat în anul 1112 de către împăratul Heinrivh V, iar în anul 1134 a ajuns în posesia lui Albrecht Ursul. În prezent mai există porțiuni din zidurile de apărare, turnul și Capela Sf. Anna. În anul 1923 a fost construită aici o Sală de onoare pentru comemorarea celor căzuți în Primul Război Mondial.

Alte clădiri istorice importante sunt și Bisericile Sf. Maria, Sf. Ecaterina și Biserica Călugărului, toate având originile cu peste 8 veacuri în urmă. Biserica Sf. Maria, a fost construită din piatră în anul 1150. După anul 1200 a dispărut, fiind înlocuită de o clădire din cărămidă cu un turn înalt de 40 m. În anul 1233, când apare atestat documentar orașul vechi, Biserica Sf. Maria era principala biserică parohială. A fost reconstruită în stil gotic între secolele XIV-XVI, turnul ajungând atunci la înălțimea de 80,3 m. Un document găsit în turn atestă reparația acestuia în anul 1496. În 1510 a fost instalat un altar sculptat înalt de 8 m, o galerie din gresie și un amvon în 1581, iar în 1592 un font de botez renascentist din bronz realizat de Hans von Koln. În biserică se mai află un ciborium din argint aurit datat secolul al XIV-lea și un potir gotic din argint aurit din secolul al XV-lea.

Biserica Sf. Ecaterina, la origine o bazilică romană, a fost fondată în anul 1247, construcția fiind documentată în 1280. A fost extinsă în secolele XIV-XV, turnul fiind reconstituit. Ferestrele vitrate prezintă scene din Geneză și viața lui Iisus Hristos. A fost abandonată pe măsură ce se degrada și reconstruită în secolele XX-XXI. Altarele datează din secolul al XV-lea, iar fontul de botez din anul 1421. Biblioteca bisericii deține numeroase volume dedicate Reformei, datând din secolul al XVI-lea.

Biserica Călugărului a fost construită în anul 1250 ca biserică a Mănăstirii Ordinului Franciscanilor, stabiliți aici în 1210. Prima atestare a mănăstirii datează din 1261. Biserica a fost extinsă în secolele XIV-XV. După Reformă, aici s-a înființat o școală latină, iar biserica devenit protestantă. În anul 1582 a fost instalat un altar creat în atelierul lui Lucas Cranach Tânărul, inspirat de Evanghelia după Matei. Biserica a funcționat până în anul 1964, fiind reconstruită în 1984 și transformată în sală de concerte.

Muzeul Johann Friedrich Danneil a fost fondat în anul 1836 și dedicat profesorului de istorie Johann Friedrich Danneil, colecția de bază fiind formată din exponate preistorice și timpurii din zona Altmark. A fost extins și redeschis în 1932, în colecție fiind adăugate și exponate din Evul Mediu și secolele următoare. Muzeul este găzduit în clădirea istorică ”Propstei”, construită în anul 1578 în stil renascentist, cu un turn de scări, în 1754 adăugându-i-se și un portal din gresie.

O altă clădire istorică interesantă este fosta Monetărie veche, orașul Salzwedel obținând dreptul de a avea monedă proprie în anul 1314. Clădirea actuală din cărămidă a fost construită în stil gotic târziu în secolul al XIV-lea. A fost restaurată în anul 1992 și transformată în Camera de Comerț Magdeburg.

Cel mai important eveniment al orașului, devenit tradițional, este piața anuală Dionysius sau Nysmarkt. Festivalul se desfășoară în jurul Zilei Unității Germane, după marcarea oficială a evenimentului având loc Festivalul Vinului, cu petreceri de noapte și multă bucurie. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.