Transport persoane Botosani – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Botosani – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Botosani – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz

Transport persoane Botosani – Praga, Romania – Cehia cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora * 06:00 din spatele garii.

Cu Danytur prin Praga ! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Cehia și Cehia-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Cehia transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

 

Curse regulate cu plecare din România

 

La pas prin Praga … și ajungem în Piața Cartierului Mic din apropierea Castelului Hradcany, cândva loc tradițional de piață zilnică ce data de prin secolul al X-lea. Aici descoperim Biserica Sf. Nicolae, construită între anii 1704-1755, cea mai reușită creație barocă a lui Christoph și Kilian Ignaz Dientzenhofer, ridicată pe locul unde existase o biserică în stil gotic din secolul al XIII-lea. Interiorul este decorat cu minunate fresce și statuile celor patru Părinți ai Bisericii. Altarul și cupola cu acoperiș de cupru s-au construit între anii 1737-1752, iar turnul de 79 m în înălțime a fost finalizat în anul 1752. Clopotnița a fost ridicată între anii 1751-1756, în stil rococo, de către Anselmo Lurago. Din anul 1775 a devenit biserică parohială. La orga barocă, de dimensiuni impresionante, a cântat în anul 1787 compozitorul W.A. Mozart.

Palatul Czernin-Morzin, a cărui fațadă ce datează din anul 1714 prezintă o alegorie între noapte și zi, are o poartă deosebită și un balcon impresionant sprijinit pe statui ale maurilor. Aici se află sediul Ambasadei României. Pe fațadă este montată o placă memorială a lui Mihai Viteazul (2001), ce-i marchează trecerea prin aceste locuri în anul 1601.

Primăria Veche exista încă din secolul al XIV-lea, regele Jan de Luxemburg acordând aici cetățenilor dreptul de autonomie în anul 1338. Mai târziu s-au construit capela și sala consiliului, precum și alte clădiri aferente. Aripa Nordică a fost distrusă de un incendiu în anul 1945. Ceasul astronomic, aflat în portalul realizat în stil gotic vechi, datează din anul 1410. Când orologiul marchează miezul nopții calendarul se schimbă. Semnele zodiacale au fost realizate de Josef Manes în anul 1864. În partea de sus poate fi urmărită trecerea celor 12 apostoli, creație realizată în secolul al XIX-lea.

Muzeul Ceh al Sticlei, situat în fața Vechii Primării, găzduiește o frumoasă și interesantă expoziție de obiecte din sticlă, precum și o forjă care oferă demonstrații turiștilor interesați de tehnica de suflare a sticlei. Sunteți bine-veniți să vizitați acest atractiv și instructiv muzeu!

Firma de transport persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (https://danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.