Transport persoane Botosani – Lengerich, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Botosani – Lengerich, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Botosani – Lengerich, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Botosani – Lengerich, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 06:00 de la gara.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Botosani – Lengerich, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lengerich, popasul nostru din landul Renania de Nord-Westfalia, este un frumos orășel situat pe versantul sudic al Pădurii Teutoburg. Prima atestare documentară apare într-un act emis în anul 1147 de către regele Konrad III. Așezarea avea drept de piață în secolul al XIV-lea, în anul 1695 era menționat ca oraș, dar acest statut i-a fost acordat abia în 1727 de către regele Frederick Wilhelm I al Prusiei. În Evul Mediu ocupația locuitorilor era agricultura, fabricarea berii, precum și comerțul cu lână și grăsimi animale. În secolul al XVII-lea deja existau mori de apă, pantofari, dulgheri și fierari, în anul 1662 înființându-se și o moară de hârtie. Industrializarea a întărit economia micului orășel, în anul 1917 apărând fabrica de cabluri de sârmă Gempt, apoi dezvoltându-se ingineria mecanică, industria de prelucrare a materialelor plastice și producția de ciment. Sunt cunoscute fabricile de mașini Windmoller&Holscher de imprimare, finisare, fabrica de ambalaje din plastic Bischof+ Klein și fabrica de ciment Dyckerfoff AG.

În prezent, Gempt Hall este fosta clădire a fabricii, renovată și reproiectată, transformată într-un centru cultural și civic inaugurat în anul 2004. Organizează activități educative și de petrecere a timpului liber, precum și de menținere a tradițiilor istorice și culturale ale orașului: concerte, spectacole de teatru, cabaret, cinematograf, târguri, ateliere ș.a. În anul 2005 a primit Premiul de clădiri exemplare acordat de Ministerul Renania de Nord-Westfalia.

Micul oraș dispune și de alte atracții turistice, printre acestea fiind și valoroasele clădiri istorice din centrul vechi, prețioasă moștenire a veacurilor trecute.

Biserica protestantă din Lengerich datează din secolele XIV-XV. Prima biserică a fost construită între secolele IX-XI la Mănăstirea Herford. A doua biserică a fost ridicată în secolul al XII-lea, iar a treia în secolul al XIII-lea, fiind menționată în documentele anului 1327. Aceasta avea o statuie a Sf. Margareta, care a atras mulți pelerini între anii 1320-1530. A fost extinsă și refăcută în stil gotic în secolul al XIV-lea, în anul 1497 fiind reconstruită în forma actuală. Odată cu Reforma, după anul 1534 statuia a fost îndepărtată din biserică.

O altă clădire istorică din orașul vechi, numită Poarta Romani, a devenit un cunoscut punct de reper al orașului. Aceasta este o construcție din piatră ce datează din secolul al XV-lea. De-a lungul timpului a fost utilizată ca primărie, închisoare, depozit și locuință. A fost reconstruită în anul 1979 și renovată în 2001, găzduind un restaurant, o cameră de oaspeți, precum și o sală de conferințe, de căsătorii civile și alte evenimente.

Lengerich este un oraș plăcut și interesant, iar o plimbare prin localitate ar fi foarte reconfortantă. Sunt încă multe locuri atractive! Sunteți bine-veniți!

Bilete autocar Romania Germania

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.