Transport persoane Botosani – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Botosani – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Botosani – Bruges, Romania – Belgia cu autocar, microbuz

Transport Botosani – Bruges, Romania – Belgia in fiecare zi de la ora * 06:30 din statie.

Cu Danytur prin Belgia ! Firma de transport internaţional de persoane Danytur oferă călătorii plăcute pe trasee europene în sezonul de toamnă, ruta România-Belgia, dispunând de autocare modern dotate şi conducători auto profesionişti, garantează confort şi siguranţă deplină până la destinaţie. Curse regulate cu plecare din România transportă pasageri şi colete în cele mai bune condiţii, acestea ajungând în cel mai scurt timp direct la adresă.

Străbătând autostrăzile Belgiei, am poposit într-unul dintre cele mai frumoase oraşe belgiene, Bruges, capitala provinciei Flandra de Vest. Titlul şi drepturile de oraş i-au fost acordate abia în anul 1128, iar în perioada Evului Mediu a fost membru şi un timp chiar capitala Ligii Hanseatice. În anul 1193, contele Robert Frizonul îşi stabileşte reşedinţa în cetatea în care înfloreau deja comerţul maritim şi atelierele textile. În sec. al XV-lea, portul a ajuns unul dintre cele mai importante din zona vestică, dezvoltarea economică a oraşului ajutând şi la la progresul său cultural. Centrul istoric medieval este foarte bine conservat, figurând pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. În anul 2002 a fost desemnat Capitală Culturală Europeană. Dar să selectăm câteva dintre aceste valoroase edificii culturale, religioase ori laice, dar la fel de importante:

Catedrala Notre Dame datează din sec. al XIII-lea şi este, datorită turnului său înalt de 122 m, cea mai înaltă clădire din oraş. Datorită deselor renovări efectuate de-a lungul timpului, în arhitectura lăcaşului coexistă armonios o combinaţie de stiluri.Turnul în spirală al bisericii, o altă emblemă a oraşului, a fost construit în stil gotic, începând cu anul 1220. Interiorul este realizat în stil gotic, cu înflorituri baroce la statui. Tot aici se află statuia de marmură “Madona cu Pruncul”, realizată de Michelangelo în anul 1504 şi donată Catedralei din Bruges de un negustor bogat în 1514. În muzeul catedralei se află morminte de alamă poleite cu aur, aparţinând lui Carol Temerarul, duce de Burgundia, şi fiicei sale, Mary.

 

Transport persoane Romania Belgia

 

Oud Sint Jan Hospitaal, aflat în apropierea catedralei, datează din sec. al XI-lea şi este unul dintre cele mai vechi spitale din Europa. În prezent, în clădire funcţionează un centru expoziţional, un muzeu de artă şi un muzeu al instrumentelor muzicale. Muzeul de artă deţine în colecţiile sale şase capodopere ale artistului flamand Hans Memling, care a trăit în oraş în sec. al XV-lea, precum şi racla din lemn de fag şi aur a Sf. Ursula.

Muzeul dedicat lui Picasso deţine peste 100 de lucrări originale semnate de acesta, precum şi opere ale artiştilor: Degas, Rodin, Renoir, Claude Monet, Boudin, Toulouse-Lautrec şi Matisse.

Continuăm periplul nostru prin oraşul Bruges în articolul următor ! Dar sunteţi bine-veniţi oricând într-o vizită personală în frumosul oraş Bruges !

Firma de transport persoane Danytur distribuie biletele de autocar direct de la şofer sau la sediu, dar şi online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziţia publicului, acesta accesându-se cu uşurinţă şi de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytuur.ro).

Informaţiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalităţile vamale şi preţurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.