Transport persoane Borsec - Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Borsec - Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Borsec – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Borsec – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Borsec - Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Borsec – Leutershausen, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Leutershausen este un orășel din Franconia Mijlocie, landul Bavaria. Așezarea a fost fondată în jurul anului 800 de către franci, dar prima sa atestare documentară apare în anul 1000, aceasta fiind menționată cu denumirea ”Liuthereshusun” într-un act emis de împăratul Otto III. În anul 1318, localitatea a fost cumpărată de contele Truhendingen. Orașul vechi, situat în calea drumului comercial Wurzburg-Nurnberg, avea ziduri din piatră și două porți, fiind extins în 1407. Castelul Margrave a fost construit în anul 1624. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, Leutershausen era deja un oraș închegat, în care se țineau anual 7 târguri, între anii 1810-1880 fiind municipiu cu instanță de judecată. Procesul de industrializare a demarat mai greu, dar în prezent, în oraș există cea mai mare rafinărie de fire din Germania – TVU Textilveredlungsunion GmbH&Co. KG.

Câteva clădiri istorice, devenite monumente culturale și obiective turistice, merită atenție:

Biserica parohială evanghelică-luterană Sf. Petru se află pe locul unde cândva existase o capelă din lemn ridicată în timpul lui Carol cel Mare. Aceasta a fost înlocuită cu o biserică ridicată pe la 1180, care din anul 1329 îl avea ca patron pe Sf. Petru. Biserica Sf. Petru a fost reconstruită în anul 1433, iar între anii 1875-1877 au fost adăugate coridoare, turnul fiind finalizat în 1888. Altarul actual a fost creat de sculptorul J. Traxler.

Transport persoane Romania Germania

Alte biserici, cu vechime venerabilă, sunt: Biserica parohială evanghelică-luterană Sf. Erhard, construită în secolul al XIII-lea, turnul fiind restaurat în anii 1584 și 1661; Biserica parohială evanghelică-luterană Sf. Mauritius, construită în secolele XIV-XV, cu turn ascuțit și galerie ridicată în secolul al XVII-lea; Biserica parohială evanghelică-luterană Sf. Gheorghe, construită în secolul al XIV-lea, sala cu galerii datând din 1734.

Castelul Rammersdorf, înconjurat de șanțuri cu apă, a fost construit după planurile arhitectului baroc elvețian Gabriel de Gabrieli între anii 1713-1715, parcul fiind realizat în secolele XVIII-XIX.

O plimbare liniștită prin oraș vă poate face cunoscută zona istorică din orașul vechi, cu multe clădiri din secolele XVII-XVIII, cu arhitectura specifică perioadei, dar și altele mai noi, integrate perfect în peisaj. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.