Transport persoane Borșa - Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Borșa - Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Borșa – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Borșa – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Borșa - Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Borșa – Lieberose, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Lieberose este un orășel din landul Brandenburg. O cetate existentă în ținut a fost menționată în anul 1301. Așezarea dezvoltată în jurul acesteia de către coloniștii germani, numită ”Lubraz” sau ”Luberase”, a fost atestată pe la 1272 și 1295. A primit drepturi și privilegii de la margrave Dietrich IV în anul 1302. Peste mai mult de două secole, în anul 1519, a devenit proprietatea fraților Jakob și Richard von der Schulenburg, a căror familie a locuit aici și a făcut parte din istoria locului până în secolul al XX-lea. Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea, Lieberose era un orășel regal sub dominație saxonă, dar după 1815 a făcut parte din Regatul Prusiei.

Deși ocupația principală a locuitorilor era silvicultura și pescuitul, începutul secolului al XX-lea a înfiripat o industrie locală bazată pe exploatarea lemnului, a fabricilor de cherestea și de faianță. În anul 2009, s-a deschis în apropiere de Lieberose un parc solar, devenit cel mai mare producător de energie solară din Germania.

Pe lângă frumoasele clădiri vechi care fac farmecul orășelelor cu o moștenire istorică venerabilă, câteva obiective turistice atrag atenția prin arhitectura deosebită, invitând parcă oaspeții pentru a le admira și aprecia măreția apusă.

Biserica orașului Lieberose, monumet istoric, construită între secolele XV-XVI, în stil gotic, a devenit o ruină din anul 1945, rămânând neatins doar turnul de vest.

Transport persoane Romania Germania

Biserica națională cu epitaf pentru Joachim von der Schulenburg (1594) a fost construită între anii 1948-1950 pe fundațiile unei biserici din secolul al XVI-lea. Crucifixul aflat deasupra amvonului datează din anul 1500.

Castelul din Lieberose, construit în secolul al XIV-lea și înconjurat de șanțuri cu apă, a fost refăcut în secolul al XVI-lea în stil baroc și extins de familia von der Schulenburg în anul 1750. Două veacuri mai târziu a fost distrus parțial în război.

Castelul și frumosul parc de 50 ha au fost restaurate între anii 2009-2011, servind în prezent ca centru civic, restaurant și Muzeul Darre.

Moara de apă Doberburg a fost proprietatea familie von der Schulenburg din secolul al XVI-lea. Până la începutul secolului al XX-lea a servit la măcinarea cerealelor, apoi la furnizarea energiei electrice.

Un loc frumos pentru iubitorii naturii este Rezervația naturală Stockhof din apropierea orașului Lieberose, unde se află numeroase specii de plante deosebite și unde își au habitatul animale care există doar în această zonă, unele foarte rare sau chiar pe cale de dispariție. Stockhof este o pădure de stejar și fag situată pe malurile lacului Schwielochsee. Plimbările sunt minunate și recreative. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.