Transport persoane Bolintin-Vale - Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bolintin-Vale - Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bolintin-Vale – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bolintin-Vale – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Transport persoane Bolintin-Vale - Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bolintin-Vale – Bad Elster, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Bad Elster este o veche stațiune balneară din landul Saxonia, situată pe valea superioară a Elsterului Alb, afluent al râului Saale, și înconjurată de munți împăduriți. Prima atestare documentară a acestei așezări datează din anul 1324. Dar Castelul Vechi sau Castelul Schonfeld, prima fortăreață construită cu rol de apărare în zonă, a fost ridicat în jurul anului 1100, înconjurat de șanțuri cu apă existente și astăzi. Primul proprietar al acestuia a fost Heinrich von Sconinvelt, reședința fiind apoi deținută de familia von Neuberg. Între anii 1412-1800 apare menționat și un conac locuit de familia von Zedwitz.

Secolul al XVII-lea oferă deja informații mai largi referitoare la proprietățile terapeutice ale izvoarelor din Valea Elster, Georg Leisner, medicul ducelui Moritz de Saxonia-Zeitz, menționând faptul că aceste ape erau folosite de fapt de multe secole și nu numai de locuitorii așezării. Localitatea a fost numită în anul 1848 ”Royal Saxon Staatsbad”, iar din 1875 a devenit Bad Elster, declarat oraș în 1935. În anul 2005 a primit titlul ”Mineral” și ”Moorheilbad” Bad Elster.

O vizită prin acest atrăgător orășel ne relevă frumusețea sa arhitectonică cu parfum de epocă îmbinată armonios cu modernele clădiri ale secolului XX.

Baia Albert sau New Bathhouse a fost construită în jurul anului 1908 după proiectul renumiților arhitecți din Dresda, Rudolf Schilling și Julius Graebner. Casa Royal Spa este o clădire construită în stil renascentist între anii 1888-1890 după proiectul arhitectului Karl Otto Trobsch.

Teatrul Regele Albert și Hotelul Sachsenhof formează împreună un ansamblu arhitectural artistic construit între anii 1912-1914 și inaugurat la 22 mai 1914 în prezența regelui Friedrich August III. Se află sub patronajul prințului Alexander al Saxoniei.

Transport persoane Romania Germania

Biserica evanghelică-luterană Sf.Treime a fost construită între anii 1889-1892 în stil neogotic alături de Biserica Sf. Petru și Pavel, demolată ulterior. Nu se știe exact data construcției acesteia, dar o mențiune din anul 1324 atestă existența unei biserici în satul Elster. Actuala biserică are înălțimea de 54 m la turnul de vest, altarul sculptat în lemn de stejar, pictura ce reprezintă Sf.Treime, creată de un artist necunoscut, datează din anul 1734, iar apostolii gotici și figura barocă a lui Iisus Hristos provin de la vechiul lăcaș de cult. Ferestrele cu vitralii ilustrează ”Predica de pe munte”, ”Înălțarea” și ”Cina cea de taină”. Rectoratul, construit între anii 1723-1728, a fost folosit mai multe secole ca școală, apoi casă parohială.

Biserica neogotică Hall a fost construită din piatră între anii 1889-1892 și deține două sculpturi realizate în stil gotic târziu în jurul anului 1490 și reprezintă pe Petru și Pavel, precum și trei tablouri din atelierul lui Hofer: ”Petri lansare”, Cine cea de taină” și ”Răstignirea”.

Natur Theater, situat într-o frumoasă zonă împădurită, a fost inaugurat în anul 1911 și redeschis în 2007, prezentând programe de operă, operetă, concerte, cinema și folclor. Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.