Transport persoane Blaj - Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Blaj - Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Blaj – Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Blaj – Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 17:00 din statie. Telefon +40752233132

Cu Danytur prin Germania! Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur asigură plecări pe rutele România-Germania și Germania-România, dispune de vehicule modern dotate și conducători auto profesioniști, garantând cele mai bune condiții și siguranță deplină până la destinație. Curse regulate cu plecări din România spre Germania transportă pasageri și colete pe traseele stabilite, ajungându-se în cel mai scurt timp direct la adresă.

Transport persoane Blaj - Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Blaj – Bad Hersfeld, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Bad Hersfeld este un oraș balnear situat în nord-estul landului Hesse, în Valea Hersfelder, străbătut de râul Geisbach. Istoria orașului Hersfeld este legată de cea a Mănăstirii Hersfeld, menționată încă din secolul al VIII-lea. Aceasta a fost construită între anii 736-743 de către călugărul Sturmius, venit la ”Haerulfisfelt”. O altă mănăstire benedictină a fost construită între anii 769-773 în Hersfeld, luată de Carol cel Mare sub protecția sa în anul 775 și înzestrată. Aducând moaștele Sf. Wigbert în 780 la Hersfeld, mănăstirea s-a transformat în loc de pelerinaj. În jurul anului 800, o biserică consacrată Sf. Maria a fost ridicată în apropierea mănăstirii. Un alt mare protector a devenit în anul 820 și împăratul Ludovic cel Pios, fiul lui Carol cel Mare. Situat la intersecția multor drumuri comerciale și militare, Hersfeld a fost menționat în 1170 ca oraș de piață, cu ziduri de apărare și drepturi de piață. Între anii 1249-1252 a fost recunoscut ca oraș imperial, extinzându-se și deplasând zidurile exterioare. Primăria Hersford este menționată cu primele documente în anul 1371. Inițial construită în stil gotic, a fost extinsă și reconstruită între anii 1607-1612 în stilul Renaștere Weser. Din secolul al XV-lea, orașul Hersfeld a fost considerat ca aparținând Ducatului Hesse.

Secolul al XIX-lea a adus cu sine modernizarea, fortificațiile fiind demolate, turnurile de poartă îndepărtate, introducându-se iluminatul stradal cu gaz, apărând prima fabrică de gaz, de hârtie, textile, pânzeturi și stofe, realizate mecanizat. În anul 1866 s-a făcut și conexiunea feroviară. Dezvoltarea ca stațiune balneară a avut loc datorită calității apelor sale minerale propice terapiei bolilor de stomac, ficat, intestine și bilă, construcția de clinici moderne și de spa determinând și schimbarea numelui orașului în Bad Hersfeld, în 1949.

Transport persoane Romania Germania

La ruina bisericii colegiene, cea mai mare ruină bisericească romanică europeană, se desfășoară anual Festivalul Bad Hersfeld, unde sunt prezentate spectacole muzicale și de teatru, încununate de premii.

Castelul Eichhof se află pe malul stâng al râului Fulda, inițial realizat în stil gotic de către starețul Berthold II în anul 1372, din gresie roșie, și refăcut în stil renascentist în secolul al XVI-lea de către starețul Ludwig Landau. Începând cu anul 2010 a găzduit o filială a Institutului Fraunhofer pentru Tehnologia Eoliană și Energetică. Din anul 1986, Festivalul Bad Hersfeld se desfășoară aici cu piesele de comedie.

Parcul balnear spa, cu o suprafață de 6,5 ha, este membru al Rețelei Europene a patrimoniului grădinii din anul 2009. Este o încântare să te poți plimba prin aceste minunate grădini! Sunteți bine-veniți!

Firma de transport internațional de persoane și coletărie Danytur distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Informațiile referitoare la orarul curselor, timpii de tranzit, formalitățile vamale și prețurile oferite de firmă sunt disponibile non-stop.

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.