Transport persoane Bistrita – Worms, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bistrita – Worms, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bistrita – Worms, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bistrita – Worms, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din parcarea KAUFLAD, ora 14:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bistrita – Worms, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Worms este un frumos oraș din landul Renania-Palatinat, situat pe malul vestic al Rinului. A fost cunoscut ca centru al regatului burgund și alemanic, menționându-se informații despre biserici existente încă din perioada merovingiană (sec. VII). Informații despre această așezare mai provin și din documente emise în secolul al X-lea de către împăratul Otto I al Saxoniei.

În prezent este un centru comercial prosper, economia locală fiind susținută în special de industria alimentară, de bere, precum și de industria textilă și de produse chimice. În Worms s-au desfășurat multe întâlniri oficiale, încheindu-se tratate și concordate, găzduind de-a lungul timpului și numeroase conferințe religioase.

Actuala Catedrală Sf. Petru din Worms a fost construită din gresie roșie începând cu anul documentat 1110 și consacrată în 1181. A fost ridicată pe locul unei vechi biserici din secolul al VII-lea și refăcută de-a lungul timpului de mai multe ori. La exterior are 6 turnuri și reprezentări de monștri din piatră, ilustrând un amestec de stiluri romanic, gotic și baroc. Aici a fost găzduit Concordatul Worms din anul 1122. Biserica a fost sub protecția lui Frederick I Barbarossa, în anul 1156 soția sa fiind primită ca regină în catedrală. În anul 1184, Frederick I Barbarossa a acordat așezării Worms privilegiul de oraș liber. Peste 5 secole, domul a fost distrus de un incendiu și refăcut în anul 1689 din ordinul episcopului Franz Ludwig von Pfalz-Neuburg, adăugându-i-se elemente baroce, precum altarul realizat de celebrul Balthasar Neumann. În anul 1925 a fost ridicată la rangul de basilica minor. Se spune că această catedrală reprezintă un exemplu de arhitectură romanică germană și o capodoperă de arhitectură din regiunea Rhin-Neckar.

O altă clădire istorică deosebită este și Biserica Magnus, un lăcaș de cult original carolingian, datând din secolele VIII-IX. A fost construită în stil romanic, cu extensii gotice, refăcută după anul 1945. Este considerată una dintre cele mai vechi biserici luterane din sud-vestul Germaniei.

Muzeul Nibelungilor, fondat în anul 2001, a fost construit pe o porțiune din zidurile medievale, incluzând și două turnuri de apărare din secolul al XII-lea. Documentația audiovizuală ilustrează apariția, evoluția și sursele Cântecului Nibelungilor, însoțite de o lectură a textului poetic și de comentarii. În muzeu se mai desfășoară și alte evenimente culturale, conferințe și simpozioane.

O plimbare prin oraș ne-ar putea dezvălui și alte interesante și atractive monumente sau locuri romantice. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.