Transport persoane Bistrita – Frankenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bistrita – Frankenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bistrita – Frankenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bistrita – Frankenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi de la ora 14:00 din parcare Kaufland.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bistrita – Frankenberg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Frankenberg este un frumos orășel situat în landul Hesse, pe cursul râului Eder. A fost întemeiat în timpul lui Konrad von Thuringen, între anii 1233-1234, fiind amplasat în calea unor drumuri comerciale, care au favorizat dezvoltarea acestuia. În anul 1335 a fost fondat noul oraș la poalele Muntelui Burgwald, combinându-se cu orașul vechi în anul 1556. Un incendiu uriaș a devastat Frankenberg în anul 1476, acesta fiind reconstruit ulterior.

Centrul vechi al orașului Frankenberg mai există, clădirile istorice construite în stilul specific secolului al XVI-lea, fiind refăcute respectându-se arhitectura originală. Printre acestea se disting Primăria și Biserica Sf. Maria.

Primăria a fost construită în stil gotic între anii 1509-1513, fiind pe jumătate din lemn. Avea 10 turnuri și o sală de piață la parter, existentă până în secolul al XIX-lea. Turnurile reprezentau numărul breslelor din oraș la acea dată. În anul 1561 clădirea a fost renovată, în 1572 adăugându-se și un ceas. La etaj există o sală de consiliu și un salon pentru nunți, frumos decorat, al cărui candelabru este datat 1562.

Biserica Sf. Maria, clădită în stil gotic în timpul domniei lui Heinrich I, a fost ridicată în etape începând cu anul 1353, iar capela în 1380. Deasupra portalului se află reprezentarea Coroanei Fecioarei Maria, altarul dedicat acesteia având înălțimea de 6,5 m. În secolul al XV-lea a fost restaurată, bolta fiind decorată în stil gotic cu viță-de-vie și picturi valoroase.

În anul 1247 a fost construită în apropiere de Frankenberg o mănăstire cisterciană numită Mănăstirea Sf. Georgenberg. După Reformă, aici s-au mutat birourile administrative locale. În prezent găzduiește muzeul Kreisheimatmuseum.

Secolul al XIX-lea a marcat o diversificare în activitatea locuitorilor micului oraș și începutul industrializării, aceasta axându-se mai mult pe exploatarea minereurilor de cupru și argint, precum și pe fabricarea mobilierului. În anul 1890 a început racordarea la rețeaua feroviară, în 1899 s-a înființat noua rețea de distribuire a apei, s-au construit școli, un oficiu poștal, un spital și a fost stimulată mai mult industria. În prezent economia se bazează pe fabrica de mobilă Thonet și pe companiile Viessmann, EWIKON și Gunther, cu sediul în oraș.

Frankenberg este un oraș plăcut și atractiv, oricând veți găsi o zonă interesantă și recreativă. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.