Transport persoane Bicaz– Meersburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur Transport persoane Bicaz– Meersburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz - Danytur

Transport persoane Bicaz– Meersburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Transport persoane Bicaz – Meersburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz in fiecare zi din parcarea Petrom la ora 12:00.

Compania SC Voiaj Danytur SRL, cu o tradiție de peste un deceniu în transportul internațional de persoane și coletărie, oferă călătorii pe rutele România-Germania și retur, asigurând pasagerilor confort și siguranță până la destinație. Autocarele și microbuzele moderne sunt dotate la standarde europene, având și aparatură video ce facilitează vizionarea programelor de divertisment sau a filmelor artistice. Conducătorii auto, cu o bună pregătire profesională și experiență, au competența necesară pentru a garanta o stare de spirit adecvată și securitatea călătorilor pe traseu, rezolvând cu promptitudine doleanțele ivite pe parcurs.

Transport persoane Bicaz– Meersburg, Romania – Germania cu autocar, microbuz

Meersburg este un frumos și pitoresc oraș din landul Baden-Wurttemberg, situat pe malul nordic al lacului Konstanz. Așezarea s-a dezvoltat în jurul unui castel construit în secolul al VII-lea, primind drept de piață în anul 1233, împrejmuită de ziduri de apărare în anul 1260, dar primind statutul de oraș abia în anul 1299 de la episcopul de Konstanz, Heinrich Klingenberg.

Castelul Vechi (Castelul Regal), atestat documentar în diploma regelui Otto III din anul 988 (ulterior într-un document din anul 1113 al nobilului Liopoldus de Merdespurch, iar în anul 1142 apărând ca Mercesburc), a fost construit de către regele francilor Dagobert I. A fost mai întâi o fortificație, transformată apoi în reședință regală. Turnul central, numit Dagobert, avea zidurile groase de 3 m. A fost reședința prinților-episcopi între anii 1211-1750. În secolul al XIX-lea a devenit proprietatea baronului Joseph von Lasserberg. Castelul, locuit și în prezent, deține și o valoroasă colecție de arme, armuri și un set medieval complet pentru turniruri ce pot fi vizitate de către public.

Castelul Nou, construit în stil baroc între anii 1710-1712, a devenit reședința prinților-episcopi în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. În prezent funcționează ca muzeu, găzduind o galerie de artă și Muzeul Dornier, dedicat aviației și lui Claude Dornier. Capela barocă a castelului servește din anul 1864 ca biserică parohială protestantă. Altarul a fost realizat de Joseph Anton Feuchtmayer, fresca de tavan de către Gottfried Bernhard Gotz, iar arhitectura de către celebrul Balthasar Neumann.

În mijlocul unei podgorii din apropierea orașului se află Muzeul Droste, amenajat în casa în care locuise cunoscuta poetă germană Annette von Droste-Hulshoff. În amintirea acesteia, în cadrul Zilelor literare Droste, orașul Meersburg acordă (la interval de trei ani) cel mai vechi premiu literar german – Premiul Droste, doar pentru scriitorii de limbă germană.

Viticultura în Meersburg a fost documentată încă din anul 1324, podgoriile speciale fiind până în secolul al XIX-lea proprietatea prinților-episcopi de Konstanz. Vineum Bodensee (2015/2016) se află amplasat în fostul spital istoric (c.1680) Heilig-Geist din Meersburg și deține una dintre cele mai vechi și încă funcționale prese de vin din Europa, datată 1607. Acest frumos și interesant muzeu al vinului oferă un tur interactiv al istoriei culturale a vinului.

Festivalul Vinului, anual desfășurat la Lacul Konstanz, în Piața Castelului și în Vorburggasse, expunând multe și variate sortimente de vinuri din zonă și împrejurimi, oferă spectacole costumate și petreceri animate de neuitat. Sunteți bine-veniți!

Compania de transport internațional de persoane și coletărie SC Voiaj Danytur SRL distribuie biletele de autocar direct de la șofer sau la sediu, dar și online, în sistemul electronic de rezervare-bilete pus la dispoziția publicului, acesta accesându-se cu ușurință și de pe telefoanele mobile conexate la internet (www.danytur.ro).

Drum bun cu Danytur!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.